Rodríguez
Jorge Rodríguez llega al ayuntamiento custodiado por agentes de la UDEF.

El Partit Popular, Ciutadans (Cs) i Podem han exigit la dimissió immediata del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, després de la seua detenció per un presumpte cas d’irregularitats.

En el cas de Ciutadans han demanat al ministre José Luis Ábalos i al president del Govern, Pedro Sánchez, que es pronuncien sobre este tema. “Recordem que Rodríguez és un dels màxims responsables del PSOE a la Comunitat Valenciana i és gravíssim que, una vegada més, els valencians hagen d’aguantar una corrupció que ha estat assentada i ha podrido el bipartidisme”, ha assenyalat el diputat per València en el Congrés dels Diputats Toni Cantó.

Des del Partit Popular, la portaveu en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha sol·licitat a Ximo Puig que actue amb “coherència” i cessament a Rodríguez prenent així “cartes en l’assumpte”. A més ha assegurat que la detenció és el “resultat” de les “irregularitats” denunciades des del PP sobre Divalterra. “Hui, per desgràcia, es veu que aqueixes irregularitats són una realitat”, ha assenyalat Contelles, qui ha sol·licitat que Jorge Rodríguez abandone “els tres càrrecs” que ostenta com a president de la Diputació, alcalde d’Ontinyent i portaveu del PSPV-PSOE.

Les reaccions des de Podem també han anat en la línia de les anteriors i és que Antonio Estañ, portaveu de Podem en Les Corts, ha remarcat que Puig hauria de “fer dimitir” a Rodríguez doncs una notícia de corrupció com esta és “greu” i “molt preocupant”. “Si es confirma esta recerca, i s’ha confirmat la seua detenció, ja hi ha fets suficients per a demanar la seua dimissió i Ximo Puig hauria de fer-li dimitir”, ha assegurat.

Compromís demana “cautela”

Des del grup Compromís hi ha discrepàncies sobre este tema. Mentres Xavier Rius, diputat de Cultura en la corporació provincial, ha demanat “prudència i cautela” davant una operació anticorrupció que considera “desproporcionada” pel que no reclamarà la dimissió, mentre la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mireria Mollà, ha demandat contundència davant qualsevol “comportament indigne” en les Administracions.

“Ni Jorge Rodríguez ni ningú està per sobre d’una institució i per uns fets que, almenys, puguen ser comportaments dubtosos; hauria d’abandonar el càrrec”, ha assenyalat.

Detingut el president de la Diputació de València per corrupció