Detingut el president de la Diputació de València per corrupció

En el marc de l'anomenada "operació Alquería" continuen els registres en la Diputació de València, en l'Ajuntament d'Ontinyent, i en la seu social de Divalterra.

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha coordinat aquest dimecres una operació contra la corrupció en la qual ha sigut detingut el president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, del PSPV-PSOE, i altres dues persones, segons ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

La causa, declarada secreta, es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València i s’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta adreça en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

En el marc de l’anomenada “operació Alquería”, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat aquesta demà registres en la Diputació de València, en les dues seus de les quals disposa l’Ajuntament d’Ontinyent i en la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor ha autoritzat també l’entrada i registre en diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i portaveu de l’Executiva nacional del PSPV-PSOE i les d’altres investigats.

En el dispositiu, que s’ha activat a les 7.30 hores amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelincuencia i de la Prefectura Superior de València, segons el TSJCV, que afig que la recerca segueix oberta.