Reviu la XXIII edició del Fons de Paterna

la XXIII edició del Fons de Paterna del Circuit de la Dipu va reunir el diumenge 1 d'Octubre a més de 1800 atletes en la capital de l'Horta Nord.

Gran nivell i extraordinària convocatòria en la XXIII edició del Fons de Paterna del Circuit de la Dipu que va reunir el diumenge 1 d’Octubre a més de 1800 atletes en la capital de l’Horta Nord. Hassane Aouchar es va adjudicar la victòria per davant de Ouais Zitane amb un temps de 47’03” i amb este triomf suma ja sis victòries en la present edició del Circuit. El podium absolut del Fons de Paterna el va completar Ismael Quiñones. Els atletes del Gaes i del Cárnicas Serrano van copar els deu primers llocs de la general masculina en la què sens dubte s’ha convertit en els últims anys en la carrera més exigent del circuit per l’extraordinari nivell dels participants.

Miguel Angel Plaza, que reapareixia després de proclamar-se campió d’Europa de marató M50, va aconseguir un nou triomf en la categoria de Veterans B; un poc abans havia arribat a meta el primer classificat promesa, Angel David Méndez. La victòria en el grup d’edat júnior va ser per a l’atleta de la UPV: Carlos Domene, mentres que en la categoria Veterans C va aconseguir una vegada més la victòria Miguel Ruiz Villena.

Si en hòmes dos equips van lluitar pels llocs d’honor, en dones la història va ser monocolor. Cárnicas Serrano va copar per complet el podium femení. Fátima Ayachi, seguix intractable en el circuit i va aconseguir la seua sexta victòria. En segona posició va arribar Davinia Albinyana i el tercer lloc absolut se’l va adjudicar Irene Espí.

Una altra atleta de Cárnicas Serrano, Yoana García, es va endur la victòria en la categoria femenina. Mª Antonia Serrano del Runners Ciutat de València va véncer en Veteranes B. L’atleta de la Rabosa, Raquel Dolz, es va anotar el triomf en promeses, mentres que Nerea García i Magda Vila van ser les vencedores de les categories júnior i veteranes C. Un 20% de les participants del Fons de Paterna van ser dones.

En la classificació de clubs més nombrosos va guanyar el de sempre i en este cas amb més motiu perquè corria a casa. Orero Paterna Runners va presentar 119 atletes. El segon va ser el club organitzador: Cárnicas Serrano, amb 76, mentres que el tercer lloc d’esta classificació se’l va adjudicar Runners Ciutat de València. Dels més de 1800 inscrits, 1662 van aconseguir creuar la meta. Una xifra molt destacable si tenim en compte que eixe mateix dia el Fons de Paterna compartia calendari amb moltes altres carreres.

El Circuit de la Dipu continuarà el pròxim 29 d’Octubre amb la tradicional pujà al Castell de Xàtiva. Un 10k en la capital de la Costanera que pot resultar decisiu.