Reviu el XIV Gran Fons de Llíria

Un total de 772 corredors van aconseguir finalitzar el XIV Gran Fons de Lliria amb un 20'3% de participants femenines en una carrera marcada per la calor.

El Circuit de la Dipu va entrar en manera estiu, abans de l’estrena oficial de la temporada estival. Com ja va ocórrer en 2016 el mercuri es va disparar en el Gran Fons de Llíria amb la tòrrida vesprada del dissabte 17 de juny i que en l’apartat purament esportiu va aclarir una mica més les diferents classificacions del Circuit.

Va tornar a guanyar Hassane Aouchar, el marroquí del Gaes Running Team, que suma ja tres victòries consecutives i se situa destacat al capdavant de la classificació general masculina. El seu gran rival per a la victòria absoluta del Circuit, Ouais Zitane, aquesta vegada va voler reservar forces i es va limitar a puntuar, classificant-se en cinquè lloc, entrant en meta al costat del seu company d’equip David Aparicio.

En el podi absolut masculí, com a segon de la general i primer de la categoria sènior, es va classificar Octavio Sanchis, del Cárnicas Serrano, mentre que el tercer lloc va ser para Hicham Ettaichmi que un any més torna a ser dels més regulars en el circuit.

En la resta de categories masculines, Miguel Ángel Plaza no va tenir problemes per a portar-se el triomf de la categoria de Veterans B. Antonio Cubero, de Correcaminos, va tornar a ser la millor Promesa i Pablo Flores de l’Orero Paterna va vèncer en el grup d’edat Junior. I finalment, el vencedor de la categoria Veterans C va ser l’atleta de Galápagos, Miguel Ruiz Villena.

En categoria femenina, aquesta vegada la dominadora de la general, Fátima Ayachi no va participar i el triomf li’l va portar Mª José Cano del club atletisme Membrilla i que enguany resideix a València al costat de la seua parella, l’atleta professional de Cárnicas Serrano Ismael Quiñones.

Van acompanyar a Cano en el podi absolut femení la incombustible Patricia Montalvo, una vegada més vencedora de la seua categoria, i el tercer lloc li’l va portar Laura Castellà del Benicorrer Benissanó.

En la resta de categories femenines, l’atleta del Runners Ciutat de València, Mª Antonia Serrano Jareño es va imposar en Veteranes B, Gels Gimeno va vèncer en Promeses, Nerea Garcia en Juniors i Mª José Miguel en Veteranes C.

Tots els participants van haver de patir de valent els rigors d’una calor asfixiant per moments, encara que en aquest cas el recorregut agradable del Gran Fons de Llíria va ajudar, sobretot en el pas pel Parc de Sant Vicent, pulmó verd de la localitat de Llíria.

Un total de 772 corredors van aconseguir finalitzar la prova amb un 20’3% de participants femenines. Per equips, per cinquena carrera consecutiva el club amb més atletes “finishers” va ser l’Orero Paterna Runners, seguit del Club atletisme Edeta de Llíria i en tercer lloc el Never Stop Running.

La pròxima cita del Circuit de la Dipu tindrà lloc el pròxim 1 de juliol amb el 10K Nicoboco Godella, una carrera que torna enguany al calendari degà de l’atletisme popular valencià.