Ximo Puig responde: ¿Cuándo se eliminará el pasaporte Covid valenciano?
Una persona muestra su pasaporte Covid en Valencia. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

L’hostaleria i l’oci valencià hauran de continuar amb el passaport Covid almenys 10 dies més. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha admès hui que descarta l’eliminació del document a curt termini.

No tenim previst retirar el passaport Covid. Ha tingut un efecte molt positiu per a la recuperació de la pandèmia i de l’economia”, ha afirmat el líder del Consell en la seua visita a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) celebrada aquesta setmana a Madrid.

El president ha descartat així eliminar l’obligatorietat del passaport abans que acabe el termini legal. La decisió no seguiria per tant el camí d’altres autonomies com Cantàbria o Catalunya. Mentre en la primera ja s’ha retirat per a accedir a determinats espais públics, el Govern català estudia la seua futura supressió.

Puig ha defensat que el comptar amb el certificat “ha motivat” la immunització de molts ciutadans poc inclinats a vacunar-se. A més, ha assenyalat que el document “dóna constància que la pandèmia segueix”.

Un altre aspecte positiu destacat pel cap del Consell ha sigut l’impacte econòmic del passaport. Segons ha argumentat, aquest afavoreix l’activitat econòmica i ha donat “més seguretat als locals”. “Les comunitats autònomes que ho han adoptat han tingut millors resultats en el sector turístic. Ha sigut una aportació amb moltes derivades”.

L’exigència del passaport Covid va entrar en vigor el passat 4 de desembre, a portes del pont de la Constitució. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va donar llum verda a la petició de la Generalitat davant el augment de casos. Encara que aquest va arribar per a estar vigent durant 30 dies naturals i així aconseguir les festes nadalenques, finalment es va prorrogar fins al 31 de gener. Ara el Consell haurà d’avaluar la situació i prendre una nova decisió.