A l’espera de conèixer el nou Govern, des de la Comunitat Valenciana ja es tenen clares algunes de les reivindicacions que exigiran a Pedro Sánchez després d’haver pres possessió com a president d’Espanya.

El cap del Consell, Ximo Puig, ja ha declarat que la Generalitat continuarà amb la seua “lleialtat reivindicativa” per a sol·licitar que el finançament autonòmic de la Comunitat siga un assumpte prioritari per als seus companys de partit a Madrid.

Aquests últims dies Puig ha assegurat que li agradaria que hi haguera ministres valencians en el nou Govern i confia que les relacions amb este entren “en una nova dinàmica” i siga un Executiu “adequat a l’interès general de les comunitats autònomes i dels espanyols en el seu conjunt”. “De moment l’atmosfera ha canviat i respirem perquè anem a tenir una millor interlocució”, assenyalava.

En cas de que un membre del PSPV siga reclamat a Madrid, Puig ha confessat que “no posaria cap impediment” doncs recolzarà les decisions del seu partit i de “les persones que eventualment puguen ser cridades”.

A més de solucionar el infrafinançament valencià, el president de la Generalitat advoca per una millora de les relacions institucionals per a “superar confrontacions” com les produïdes durant el mandat del Partit Popular on es van produir diversos recursos de lleis aprovades des de Les Corts Valencianes com per exemple el plurilingüisme.

Puig també considera convenient que s’establisca “un diàleg” entre les autonomies no solament per a millorar el sistema de finançament sinó també per a “cercar la reparació de drets que es van perdre durant esta crisi” i van portar “a l’exclusió social a moltes persones”.