Ximo Puig insta als populars a defensar els seus nervis amb “valeriana”

El cap del Consell s'ha dirigit així al PP durant l'última sessió de control en matèria d'educació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durante su intervención en la sesión de control al Gobierno en Les Corts Valencianes.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha criticat el populisme lingüistico del PP i ha demanat al partit, després de la intervenció de la líder de l’oposició Isabel Bonig, que no empre de forma “repugnant” les agressions sexuals patides per menors tutelades.

Puig ha sol·licitat als populars que combaten els seus “nervis” amb “valeriana”. “De les violacions, tenen la culpa els violadors”, ha ressaltat el cap del Consell, un ideal que també ha compartit la vicepresidenta de la Generlitat, Mónica Oltra, qui ha considerat que si demanen responsabilitats polítiques per una agressió sexual ocorreguda en aqueix espai, haurien de demanar-li-les també al ministre de Justícia pels homicidis i violacions que hi ha en este país.

La portaveu del PP també ha centrat la seua intervenció en la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la el decret de plurilingüisme del Consell. Bonig ha assegurat que Puig és responsable d’un sistema educatiu que manté “l’adoctrinament i el sectarisme” i li ha exigit complir la sentència.