Ximo Puig en el Debate de Política General celebrado en Les Corts Valencianes.
Ximo Puig en el Debate de Política General celebrado en Les Corts Valencianes.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat hui un ampli paquet de mesures relatives a la lluita contra la pandèmia. L’anunci del pròxim pla sociosanitari ha tingut lloc durant el Debat de Política General, l’acte que inicia el curs parlamentari autonòmic.

Entre les mesures més destacades és la paga extra que cobraran els treballadors sanitaris i sociosanitaris de les residències públiques. El cap del Consell ha assegurat que és una manera de reconèixer el seu “sobreesforç”.

Però els empleats de les residències no seran els únics beneficiaris de la paga extra. Puig també ha anunciat que abans de finalitzar l’any hi haurà una paga addicional a tots els treballadors dels centres sanitaris valencians.

A més, la Generalitat prorrogarà sis mesos més tots els contractes realitzats durant la pandèmia. L’objectiu és reforçar les plantilles sanitàries de la Comunitat Valenciana davant la segona ona del coronavirus. En aquest aspecte, també hi haurà més consultes obertes a les vesprades en els centres de salut gràcies a un programa d’autoconcierto en atenció primària. Als sanitaris que accedisquen a fer hores extres i doblegar torns per a cobrir la vesprada se’ls atorgarà una gratificació econòmica.

Una altra de les grans novetats ha sigut l’anunci d’una inversió de 874 milions en hospitals i centres sanitaris. Aquest pla de construcció i reforma cercarà garantir “les noves necessitats assistencials”. “Si els centres de salut són la porta d’entrada, aqueixa porta ha de ser sòlida, robusta, segura”, ha declarat Puig. Per això, ha assenyalat que ara és “el moment d’una ambiciosa ampliació i reforma dels edificis” alhora que es modernitzen “els equipaments”.

APOSTEN PER UNA UNITAT D’EMERGÈNCIES PER A CATÀSTROFES

Una altra de les novetats és la creació de la Unitat Valenciana d’Emergències (UVE). Aquesta tindrà capacitat per a intervenir davant qualsevol situació de catàstrofe en la Comunitat com a gotes fredes o altres fenòmens.

La UVE estarà dotada d’un miler d’efectius especialistes en incendis forestals, inundacions o emergències de diversa índole. L’objectiu és millorar la capacitat de reacció i protegir a la ciutadania.