puig
GRAFCVA5584. VALENCIA, 13/06/2019.- El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta en funciones, Mónica Oltra, y el portavoz de Unides Podem-EU en Les Corts, Rubén Dalmau (i), al finalizar el pleno de investidura donde ha sido reelegido para el cargo con el apoyo de 52 diputados. EFE/Kai Försterling

El president del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha sigut triat cap del Consell amb un total de 52 vots, la quantitat necessària per a disposar de majoria absoluta en Les Corts Valencianes i continuar per tant amb la renovació del qual serà ja el segon pacte del Botànic.

Puig ha obtingut el suport dels 27 diputats del PSPV-PSOE, 17 de Compromís i 8 del grup Unides Podem, mentre que els 19 del PP, 17 de Ciutadans i els 10 de Vox han votat en contra d’aquesta investidura.

Després de ser triat, Puig ha rebut l’abraçada de la vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, i els aplaudiments dels diputats del PSPV, Compromís i Unides Podem posats en peus.

Bonig: “El pacte de les butaques fa a Puig ostatge dels seus socis de govern”

La Síndica del Grup Popular en les Corts, Isabel Bonig, ha assenyalat que “el Pacte de les butaques fa a Puig en ostatge dels seus socis de govern”. Bonig ha assenyalat en la sessió d’investidura del nou president de la Generalitat que “no a la reedició del Botanic, no a la reelecció del senyor Puig com President de la Generalitat i no a la rendició del socialisme valencià davant el nacionalisme de Compromís i el populisme de Podemos”.

La portaveu del PP en Les Corts, Isabel Bonig, i el portaveu parlamentari de Ciutadans, Toni Cantó durant la reunió que han mantingut tots dos aquest dijous. EFE/Kai Försterling

A continuació, la síndica popular ha explicat els motius d’aquesta negativa. “El que a dos no va funcionar, a tres resultarà un autèntic desastre. Ni la reforma del model de finançament autonòmic, ni el Corredor Mediterrani, ni el Tren de la Costa, ni el transvasament Tajo – Segura, ni l’agricultura valenciana. Tan sols el seu propi interès, encara que amb això haja posat a les institucions i al poble valencià al servei del Partit Socialista”.

Bonig ha indicat a Puig que podrà ser President per la mínima i per 4.311 vots avançats, però lluny de corregir els errors d’aquesta legislatura vostè està decidit a aprofundir en ells amb el nou govern, per la qual cosa no compte amb el meu grup ni amb les oportunitats que li hem donat aquesta legislatura”.