Puig
GRAFCVA9552. VALENCIA, 11/11/2019.- El secretario general del PSPV-PSOE y president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, atiende a los medios de comunicación momentos antes de presidir la reunión de la comisión ejecutiva nacional de su partido para analizar los resultados de las elecciones generales. EFE/Kai Försterling

El líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha descartat la possibilitat d’una gran coalició entre els socialistes i el Partit Popular per a formar Govern després dels resultats obtinguts en la cita electoral del passat 10-N on el PSOE va obtenir 120 escons i el PP va aconseguir els 88, sumant entre els dos més del necessari per a la majoria absoluta del Congrés (176 diputats).

En declaracions als periodistes durant un acte que ha tingut lloc este matí a Alacant, Puig ha assegurat que un gran pacte “no és solució per a Espanya” ja que considera que “seria donar oportunitat a l’extrema dreta de més visibilitat” el que tatxa de “inoportú”.

Segons el president de la Generalitat, els espanyols han votat “un Govern progressista” i aqueixa és la línia que considera que hauria de seguir el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a l’hora de formar el nou Executiu nacional.

Respecte a la data, Ximo Puig ha assenyalat que el seu desig és comptar amb una presidència socialista abans de “Nadal” ja que considera que ja hi ha hagut un llarg període de “incertesa” política.