Ximo Puig no descarta un avançament d’eleccions

El cap del Consell ha sigut reelegit com a candidat a la Generalitat Valenciana pel PSPV i ha opinat sobre la possibilitat de governar en solitari.

Puig
Ximo Puig durante su intervención en el mitin del Comité Federal. EFE/ Fernando Alvarado

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que no descarta “del tot” un possible avançament electoral en la Comunitat Valenciana ja que assegura que “encara” disposa de temps per a això però afirma que és “més rellevant” anteposar “l’estabilitat” a la celebració d’uns comicis autonòmics.

Europa Press ha publicat estes afirmacions després de l’entrevista que va concedir el cap del Consell a Onda Cero una vegada finalitzat el Comitè Federal del PSOE del dissabte on Puig va ser proclamat com a candidat a la Generalitat per a les eleccions previstes el mes de maig.

A la pregunta sobre un possible avançament electoral, Ximo Puig va ser clar i va assegurar que és una cosa que no descarta “del tot” ja que és una possibilitat que, mentre existisca, “està oberta”. “A l’hora de decidir sobre quin és l’atribut fonamental més oportú per a la societat valenciana, sembla que l’estabilitat siga més rellevant que la singularitat”, va manifestar, “quan no hi ha elecció pròpia se succeeixen els diferents arguments i es desdibuixa la realitat d’una elecció tan important com l’autonòmica”. A més, va assenyalar que “en aquests moments estàvem en el debat teòric però temps encara hi ha”.

Respecte a la possibilitat de governar en solitari, Puig va explicar que el seu objectiu “és tindre el major suport possible, però cal ser conscients que el futur a Espanya a curt i mig termini és governar des de la diversitat” i en la seua opinió qui no sàpia dirigir així “no podrà governar”. I en referent a si el pacte es faria amb altres perfils polítics, el president del Consell va destacar que es tracta d’una decisió dels ciutadans impossible de “precocinar”.

Esto es lo que opina Sandra Gómez de Giuseppe Grezzi