xativa

El pasat divendres tingué lloc l’apertura del JOC, Centre Social de Joventut, Oci i Cultura. A migdia, el centre ha obert les seues portes amb motiu d’una visita de premsa a la qual han assistit l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo i la regidora de Joventut, Lena Baraza.

L’alcalde ressaltava el JOC com a una de les inversions del Pla Xàtiva Creix més demandada per la ciutadania. Segons Cerdà, “la ciutat hui està d’enhorabona, aquest és un triomf col·lectiu, de totes aquelles persones que han treballat de valent per aconseguir que açò siga hui una realitat. És un espai que ha d’anar creixent en companyia nostra i que ha d’anar obrint-se a la ciutadania. Un espai diferent, nou, modern, que dóna resposta a la gent jove però també als reptes que aquelles persones amb més necessitats tenen a la nostra ciutat i que, a més a més, està en la zona més poblada de Xàtiva”. El primer edil va expressar el desig de que el JOC es convertisca “en un espai de referència per a tota la ciutat, un lloc tranquil, segur, acompanyat de professionals i que de segur farà que gaudisquen els visitants”. Roger Cerdà va avançar que un dels primers actes que es realitzaran serà un sopar de cap d’any per a la gent jove.

Per la seua banda, la regidora Xelo Angulo va destacar el trasllat d’alguns serveis de Benestar Social cap aquest espai.“Per al govern de l’Ajuntament de Xàtiva la qüestió social és prioritària, amb una manera inclusiva de fer política on la gent gran i la gent jove i la gent amb més recursos econòmics i amb menys puga gaudir dels mateixos drets”. Angulo va mostrar la seua alegria “per poder disposar d’un espai inclusiu, una espai per a la ciutat, de tots i de totes, en un lloc emblemàtic. Hi ha una prioritat, com són els nostres joves, però la resta de col·lectius de Xàtiva tenen un espai del que poden gaudir d’una manera coordinada”.

Finalment, l’edil de Joventut, Lena Baraza comentava que “aquest centre obri la via per a fer un canvi en les polítiques juvenils ja que, realment, mai s’ha centrat l’atenció en la gent jove”. Per a l’edil “visquem en un món d’adultcentrisme i ara se’ls dóna veu als joves, ja que la idea inicial va nàixer als centres educatius quan vam preguntar als joves quines necessitats tenien”. “Estem creant nous interessos en els joves i, sobretot, un oci diferent que fuig del carrer i que evita el moment de consumir substàncies que no són correctes”, a juí de Baraza.

El JOC és un espai diàfan de 400m2, insonoritzat i dotat amb un ampli equipament per a l’ús juvenil i també de la ciutadania en general: tennis taula, billar, futbolí, diana, projector-pantalla gegant, 4 TV Led, 2 consoles Nintendo Switch, 2 consoles Play Station 4, ordinadors portàtils, WiFi, zona amb sofàs, jocs de taula, etc.

El centre obrirà tots els dies de la setmana, amb diferents horaris en funció dels serveis que s’oferiran. Un dels usos principals respondrà a la necessitat d’oferir alternatives d’oci als joves, adolescents i preadolescents de la ciutat des de l’àmbit municipal.  Per a tal fi, el centre comptarà amb programació juvenil que integrarà l’oferta confeccionada per Joventut i la proposada pels mateixos usuaris de manera participativa.

Altres serveis que es prestaran des de l’espai JOC tenen més a veure amb l’àmbit de benestar social. En aquest sentit, el centre obrirà entre setmana, oferint diversos programes atesos per personal qualificat, com ara psicòlegs, educadors i monitors.

Els cinc millors grafitis del barri del Carme de València