Grafitis
El mural de Rosita Amores en la calle Corregeria.

El barri del Carmen de València s’ha convertit en un autèntic museu a l’aire lliure d’art urbà. Molts són els grafitis que adornar les parets i els murs d’aquesta zona de la capital, construint una ruta turística per als amants d’aquest tipus de pintures. Estos són els millors grafitis d’esta zona de la capital del Túria.

Plaza del Tosal

El grafitero Escif signatura l’obra que trobem en la Plaça del Tosal i es tracta d’un vehicle caent des de l’alt d’un edifici i un Moisés amb barbes de serp. L’artista és un dels gafiters més reconeguts que fins i tot ha signat la portada del disc My favourite faded fantasy de Damien Rice.

El grafiti en la plaça del Tosal.

Carrer de Dalt

Un gat de tres metres d’altura amb els ulls ben oberts i cremant és el mural que podem veure en el Carrer de*Dalt. Una obra monumental ja que adorna tota la paret d’un edifici de diverses altures.

El gat en flames és un dels murals més espectaculars.

Plaza Na Jordana

Un altre dels grafitis més surrealistes és el que veiem en la Plaça de Na Jordana. Pura ciència-ficció obra de Deih que va pintar un enorme ull vigilant a una espècie d’austronauta en ple espai sideral.

L’ull sideral de Deih en la plaça Na Jordana.

Carrer Pintor Fillol

Es tracta del dibuix d’una xiqueta amb la cabellera al vent de color fúcsia i certa reminiscència nipona de Julieta XLF. La pintura està sobre un fons groc i flama molt l’atenció des de la distància pels colors.

La xiqueta de monyo fucsia sobre fons groc és un dels més cridaners del barri del Carme.

Carrer Corregeria

Rosita Amores, la sempiterna vedette del cap i casal és la protagonista d’aquest mural, obra del fotògraf Luis Montolio i que es troba al carrer Corregeria. La pintura mesura 54 metres d’altura i s’ha convertit, gràcies a la seua originalitat, en un dels punts més fotografiats del barri del Carmen.

El mural de Rosita Amores en el carrer Corregeria.