whatsapp

L’última actualització de l’aplicació de missatgeria, WhatsApp, permetrà als usuaris esborrar missatges enviats.

Aquesta nova funcionalitat farà possible que en els 5 minuts posteriors a haver enviat un missatge, els usuaris podran eliminar-ho per a evitar que el destinatari ho llija (sempre que no ho haja fet ja en aquest període).

La companyia ha publicat un tutorial en el seu blog que explica com funcionarà aquesta nova funcionalitat:

1. Quan envies un missatge que vulgues anul·lar, mantenlo premut uns instants, tant si tens Android com si eres usuari d’iPhone.

2. En Android hauràs de tocar després el botó de menú de la part superior de la pantalla i clicar a “anul·lar”. Si tens iPhone o Windows Phone, directament t’eixirà l’opció de “anul·lar” poc després de mantenir premut el missatge.

Existeix un temps prudencial de 5 minuts per a fer-ho. Es tracta d’un breu període que servirà per a percatarse de l’error i poder esmenar-ho. D’altra banda, també és el temps suficient perquè el destinatari del missatge puga llegir-ho.

De fet, una vegada eliminat el missatge, el receptor o destinatari rebrà un missatge indicant que hi ha un missatge eliminat. A més, des de WhatsApp adverteixen que no s’enviarà notificació alguna per a indicar si s’ha eliminat correctament o no el missatge, de manera que si hi haguera alguna fallada l’usuari no sabria amb certesa si el missatge ha sigut eliminat o no.

Cal destacar que és una funcionalitat de l’última actualització, per tant, si un dels dos usuaris no té instal·lada l’última versió de l’aplicació en el seu dispositiu podria no funcionar correctament.

Es tracta d’una funció que també ha generat polèmica, ja que, segons argumenten els seus detractors, es poden produir amenaces efímeres d’acosadors i maltractadors. Els missatges, fotos o vídeos poden ser enviats a les seues víctimes i eliminar-los després, tant si han sigut vistos o com si no.