voto

La Comunitat Valenciana viurà per primera vegada en la història de la democràcia una doble jornada electoral amb la convocatòria de comicis generals i autonòmics. Serà este diumenge 28 d’abril quan els valencians tinguem esta cita amb les urnes, una data que coincideix en un cap de setmana de festa per a la ciutat de València i és que el dilluns 29 serà el pont de Sant Vicent Ferrer.

Per això no és d’estranyar que en esta ocasió les peticions del vot per correu hagen crescut un 235% amb quasi 190.000 sol·licituds de valencians. El major augment correspon a la província de València on més de 127.000 persones han optat per aquest vot, la qual cosa suposa un 326,4% més que els últims comicis autonòmics de 2015.

Segons ha anunciat avui la Junta Electoral Central (JEC), es podrà acudir a les oficines de Correus a depositar el vot fins dijous que ve 25 d’abril en lloc del dimecres 24, data prevista en un inici, i és que la coincidència de la campanya electoral en plena Setmana Santa ha fet que molts votants encara estiguen esperant les paperetes.

A més, tant aquest dimecres com el dijous les oficines postals obriran mitja hora abans del seu horari habitual i tancaran mitja hora després amb l’objectiu de facilitar el depòsit de vots.