Els Jardins de Vivers es convertiran hui divendres 27 de setembre als jardins de la ciència.

Aquest emblemàtic espai verd de València és el lloc triat per a acollir la tercera edició de la Nit Valenciana dels Investigadors, dedicada a les dones investigadores. Sota el lema “Vaig venir a viure el jardí de laciència”, hi haurà activitats i espectacles per a tots els gustos i edats: tallers científics per a xiquetes, xiquets i joves, xarrades sobre la investigació valenciana, monòlegs distesos, visites gratuïtes al Museu de Ciències Naturals de València i a l’Església de Sant Nicolás de València, entre altres activitats.

La III Nit Valenciana dels Investigadors està organitzada per la Universitat de València (UV), la Fundació per al Foment de la Investigació Biomèdica i Sanitària de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Universitat Politècnica de València (UPV), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), INCLIVA Institut d’Investigació Sanitària, el Museu de Ciències Naturals de València, les regidories de Patrimoni i Recursos Naturals i d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTB de l’Ajuntament de València i El Caleidoscopio, empresa del parc científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).

Les activitats en Vivers començaran a les 18 hores amb una sèrie de tallers dirigits al fet que florisquen noves vocacions científiques i a acostar la ciència a la societat valenciana. Per posar diversos exemples, hi haurà un tauler XXL per a aprendre sobre bacteris jugant, sengles tallers per a entendre des de la perspectiva genètica per què tots som iguals alhora que diferents, per a preparar blandiblú, construir un pont amb espaguetis o identificar microplàstics en la sal comuna i l’aigua.

Simultàniament als tallers, els qui participen podran acostar-se al photocall de l’esdeveniment i immortalitzar en format de vídeo la seua experiència i la seua opinió sobre la importància de la ciència.

Els tallers infantils i juvenils, i les visites al Museu de Ciències Naturals conclouran sobre les 20 hores i després començaran una sèrie de monòlegs i converses disteses entre científiques i científics.

El colofó el posarà l’actuació del grup musical de l’IES Berenguer Dalmau (Catarroja), un dels guanyadors en l’edició 2019 del concurs de vídeos per a fomentar vocacions científiques “De major vull sercom…”.

La periodista especialitzada en informació cultural i científica Reis Juan conduirà la vetlada, en la qual el públic assistent també podrà posar a prova els seus coneixements sobre ciència a través d’un joc interactiu.

Les actividatsestán obertes al públic i no és necessària inscripció prèvia. Tota la ciutadania està convidada a assistir i a gaudir d’aquesta jornada europea que convertirà Els Vivers en un jardí sembrat de ciència per a fer créixer noves vocacions científiques i visibilitzar la importància de la investigació i la innovació.