El rey Felipe VI posa con los Premios Jaime I 2019: Xavier Tolsa, José García Moltalvo, Pura Muñoz-Cánoves, Jose Antonio Sobrino , Anibal Ollero y Carlota Pí. EFE/ Manuel Bruque
Felipe VI posa con los Premios Jaime I 2019: Xavier Tolsa, José García Moltalvo, Pura Muñoz-Cánoves, Jose Antonio Sobrino , Anibal Ollero y Carlota Pí. EFE/ Manuel Bruque

El rei Felipe VI ha visitat este matí València per a fer lliurament dels premis Rei Jaume I en una cita en la que ha reclamat a les institucions i empreses nacionals augmentar la inversió tant en ciència com en investigació alhora que s’impulsa l’emprenedoria amb la finalitat de repercutir en el benefici de la societat.

El monarca ha realitzat aquestes declaracions en la Llotja, lloc en el que s’ha produït el lliurament dels guardons de la 31 edició, en la que s’ha reconegut la labor de sis científics, tecnòlegs i emprenedors d’Espanya.

“Espanya ha d’aspirar al fet que, com succeeix en altres països avançats, s’incremente la inversió en la formació de les persones, en el desenvolupament de les aplicacions informàtiques, en les bases de dades i en la I+D, en les millores organitzatives i en la imatge i marca de les institucions i entitats implicades”, ha declarat. “No estem ni molt menys on hem d’estar, on ens mereixem i aspirem a estar, per a realment ajustar-nos al que representem en el món i al que pesem en molt variats paràmetres”, ha assenyalat.

A més, Felipe VI ha destacat el prestigi que tenen els Jaume I i ha felicitat un a un als sis guardonats: Xavier Tolsa (Investigació Bàsica); José García Montalvo (Economia); Pura Muñoz Cánoves (Investigació Mèdica); José Antonio Sobrino (Protecció del Medi Ambient); Aníbal Ollero (Noves Tecnologies) i Carlota Pi Amorós (Emprenedor).

El Rey Felipe VI entrega los Premios Jaime I
El rei Felipe VI amb Ximo Puig, Joan Ribó, Pedro Duque i Santiago Grisolía. EFE/Manuel Bruque

RIBÓ APUESTA PER UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I INCLUSIU

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat l’aposta de València per un procés de desenvolupament sostenible, inclusiu i integral que convertisca a la nostra ciutat en un punt de referència en investigació i innovació social i urbana.

Una intervenció en la que l’acalde ha fet una referència explícita, en el dia 25 de novembre, que reivindica l’eliminació de la violència de gènere, per a trencar “el sostre de cristall i el sòl relliscós que frena la vida de milers de dones i xiquetes”, tant en la ciència com en qualsevol àmbit de la vida.

“A València estem impulsant un procés de desenvolupament amb l’ambició de ser un punt de referència d’investigació i innovació, social i urbana, que tinga una repercussió real sobre la ciutadania, els nostres barris i el nostre entorn. Un desenvolupament sostenible, inclusiu i integral de la nostra ciutat que protegeix el nostre patrimoni natural, promou la igualtat social i d’oportunitats i fomenta el creixement econòmic”, ha afirmat.