maje y salva
Maje y Salva.

El jutge del cas Maje ha condemnat a la vídua negra de Patraix, María Jesús M.C., amb una pena de 22 anys de presó per l’assassinat al seu espòs Antonio Navarro el 16 d’agost de 2017. El seu amant i còmplice, Salvador R.L., haurà de complir amb 17 anys de presó per ser l’autor material del crim.

Així ho ha dictat el president del tribunal responsable del judici celebrat a València. Aquest va tenir lloc el mes d’octubre passat i es va realitzar amb un jurat popular. Aquest jurat va emetre el seu veredicte per unanimitat després de sis hores de deliberació que van acabar declarant a Maje i Salvador com a culpables.

Per a la fixació de les penes, el magistrat ha aplicat per a Maje l’agreujant de parentiu. A més, en el cas de Salva s’ha considerat com a atenuant la col·laboració amb la justícia. Al marge dels anys de presó, els condemnats hauran d’indemnitzar conjuntament a la família del mort. La xifra a pagar ascendeix a 250.000 euros per a la parella.

LA VERTADERA HISTÒRIA DEL CAS MAJE EN PATRAIX

Per a narrar la veritat sobre el cas ens remetem al relat de l’acusació publicat en 2019. En ell s’explica que l’acusada es va casar amb l’enginyer Antonio Navarro al setembre de 2016. Segons el document, en aqueix moment Maje ja mantenia relacions «afectives i sexuals» amb Salvador. Tot això, «sense coneixement ni consentiment del seu espòs».

Tots dos treballaven en el mateix hospital, ell com a auxiliar i ella com a infermera. La relació va crear a Salvador «una situació d’intens enamoramiento i dependència emocional cap a l’acusada».

Va ser al juliol de 2017 quan Maje va decidir matar al seu marit. Per a això, aquesta va convèncer a Salvador que la seua situació era insostenible. Al llarg de les trobades, María Jesús havia fet partícip a l’acusat dels problemes que deia tenir amb el seu espòs, incloent episodis de violència. Això els va portar a tots dos a planificar un crim que s’executaria el 16 d’agost de 2017.

LES HORES ABANS DEL CRIM DE LA VÍDUA NEGRA

En els dies previs a la data acordada, l’acusat es va absentar de València amb la seua família, aquest estava casat i tenia una filla. En el cas de Maje, la nit anterior va enviar un Whatsapp al seu marit. En ell explicava que estaria de guàrdia a l’hospital i deixaria lliure la plaça d’aparcament en el garatge.

D’aqueixa manera es va assegurar que ell aparcara en el lloc on, al matí següent, li estaria esperant el seu còmplice: Salvador. En lloc d’estar a l’hospital de guàrdia, l’acusada va dormir aqueixa nit amb un altre dels seus amants.

Al matí següent, seguint el pla convingut amb l’acusada, Salvador va entrar en el garatge de la parella en Patraix. Quan Antonio va acudir a la plaça per a arreplegar el seu cotxe es va veure sorprès per l’atac de l’acusat. Aquest va eixir del seu amagatall, li va abordar ràpida i sorprenentment esgrimint el ganivet i, estant enfront d’ell, li ho va clavar repetidament en sis ocasions. Les ferides eren mortals i Antonio va morir poc després.