Visites GRATIS amb guia al Monestir de San Miguel dels Reis fins al diumenge

Caminar por los pasillos por donde caminaba la virreina de Valencia, Germana de Foix

Admirar la bella façana del Monestir de Sant miguel dels Reis amb els seus tres reis mags o caminar pels passadissos per on caminava la virreina de València, Germana de Foix, serà una realitat aquest pont. Et proposem les visites guiades gratuïtes al Monestir de San Miguel dels Reis, una guia narra la història i arquitectura de l’edifici els dies 6 de desembre, Dia de la Constitució, i 8, 9 i 10 de desembre, que conformen el pont. Hi ha programat dos torns, a les 12.00 hores i a les 13.00 hores, i no es requereix cita prèvia.

El monestir va ser fundat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Fernando d’Aragó, en 1546, encara que els seus orígens es remunten a 1381, quan sobre l’antiga alquería musulmana de Rascaña, els abats de Santa María de la Valldigna van fundar un petit monestir cistercenc anomenat Sant Bernat de Rascanya,que actualment és la zona nord del monument. Al llarg de la història, l’edifici ha tingut multitud d’usos: monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi… I des de l’any 2000 es va convertir a la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, que alberga més d’un milió de documents d’autors valencians i obres produïdes a la Comunitat Valenciana o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

A més del recorregut es poden visitar les tres exposicions exhibides en aquests moments. A la sala permanent es mostra ‘Miguel Hernández. 75 anys’, amb documents de l’obra del poeta d’Oriola: un centenar que guarda la Biblioteca Valenciana sobre la producció del poeta i altres publicacions que han tingut a Miguel Hernández com a protagonista. A la sala capitular es pot contemplar ‘En temps de guerra: premsa i informació’, que analitza la premsa periòdica que es va publicar a València o en el seu entorn durant la Guerra Civil espanyola i com els partits polítics, els sindicats i els caps de l’Exèrcit utilitzaven la premsa per transmetre consignes i reflexions polítiques.