Carolina Darias sustituye a Salvador Illa como nueva ministra de Sanidad
Carolina Darias en una comparecencia del Gobierno.

La pigota del mico comença a arrancar a Espanya amb els primers casos confirmats. El Ministeri de Sanitat ha notificat ja un total de set persones infectades, totes elles positius per PCR en aquesta mena de virus.

Els casos registrats pertanyen a la Comunitat de Madrid però podrien no ser els únics. De moment hi ha altres 23 pacients com a possibles sospitosos. El sistema de salut ha procedit a la seua anàlisi i els resultats han donat positiu en pigota no humana. Ara tots aquests resultats han de seqüenciar-se per a determinar quin tipus de pigota porten. No obstant això, tot apuntaria al fet que amb una alta probabilitat han sigut infectats pel “monkeypox” (pigota del mico).

L’alerta sanitària va començar a primers de maig quan el Regne Unit va detectar nou infectats. Després d’ells va ser el torn de Portugal on hi ha 14 confirmats i una desena en dubte. A més, el virus ja s’ha estès a Europa deixant contagis a Itàlia, França i Suècia. A aquests països se sumen casos al Canadà i els Estats Units.

Encara que la pigota del mico no té tractament, des de Sanitat estan treballant en l’aplicació de diferents teràpia. Entre elles s’està valorant la possibilitat d’administrar antivirals o vacunes.

Respecte als pacients espanyols, tots ells són homes i estan associats a dos focus. Cal destacar que en cap de les infectats ni en els casos sospitosos compten amb un estat de gravetat. En els últims cinc anys només 241 persones de tot el món han patit aquesta pigota i d’ells només 8 van morir a causa de la malaltia.