La viruela del mono llega a la Comunitat Valenciana
Pruebas etiquetadas como positivas por viruela del mono. / REUTERS

La Conselleria de Sanitat ha confirmat el primer cas positiu de pigota del mico (monkeypox) en la Comunitat Valenciana. Segons han avançat el contagiat és un pacient de la província d’Alacant que estava en estudi com a possible sospitós.

Fins ara la pigota del mico no havia arribat a la Comunitat Valenciana. Durant les últimes setmanes s’havia arribat a notificar fins a cinc possibles contagisel primer d’ells a Castelló. No obstant això, el divendres Sanitat va comunicar que tots ells havien resultat negatius després de sotmetre’s a les proves.

El pacient alacantí se suma així als 156 casos confirmats a Espanya. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat la major part dels casos s’estan registrant a Madrid on ja s’han confirmat 96 persones infectades amb aquesta mena de pigota.

Espanya és el segon país del món on s’han detectat més contagis de pigota del món. Únicament el Regne Unit supera la xifra espanyola amb 190 malalts. Portugal per la seua part és el tercer país del món amb més casos portant ja un centenar de pacients.

Encara que les autoritats han apuntat al fet que el risc de produir-se una nova pandèmia és baix, els hospitals compten ja amb un protocol d’actuació.