La viruela del mono llega a la Comunitat Valenciana
Pruebas etiquetadas como positivas por viruela del mono. / REUTERS

La Conselleria de Sanitat ha confirmat cinc nous casos de monkeypox (pigota del mico) en la Comunitat Valenciana. Segons el comunicat, quatre d’ells s’han detectat a la província d’Alacant i un en la de València.

Amb les noves infeccions ja són 17 les persones afectades per la malaltia en la Comunitat Valenciana. Per províncies són: 10 a Alacant, 6 a València i 1 a Castelló. Tots aquests positius han sigut confirmats després d’analitzar-se les mostres preses en pacients sospitosos que presentaven un quadre sintomatológico compatible amb la pigota del mico.

A pesar que el nombre de positius ha crescut a nivell autonòmic, la xifra segueix molt allunyada d’altres regions. Segons dades del Ministeri de Sanitatfins al dimarts s’havien notificat 800 casos en tota Espanya.

La Comunitat de Madrid és la que compta amb més casos notificats (436). Per darrere queden Catalunya (130) i Andalusia (105). En la seua majoria són homes que ronden els 37 anys d’edat.

Per a controlar els brots, Sanitat ha vacunat a alguns dels contagiats. Fins ara només disposaven de 200 dosi que han sigut utilitzades per a protegir persones contagiades immunodeprimides.

No obstant això, Espanya ja ha rebut 5.000 dosi de la Unió Europea a les quals se sumaran altres 5.100 en un segon enviament pel que podrà ampliar la vacunació. De moment en la Comunitat Valenciana són tres persones que han rebut una dosi per ser contactes estrets d’infectats.