Els vins de la DOP Utiel- Requena viatgen al Japó
Els vins de la DOP Utiel- Requena viatgen al Japó

Des de hui dilluns fins a este dimecres la varietat Bobal de la DOP Utiel-Requena serà protagonista al Japó. El Consell Regulador aproparà els seus vins a tots els consumidors japonesos.

Per això, des de l’equip de La Graella es vol fer ressò de la importància que té que els nostres vins arriben a altres països internacionals, com Japó.

En este sentit, el president de la DOP, José Miguel Medina, ha destacat que “estes accions de promoció dels vins de la DOP Utiel-Requena i de la varietat Bobal consoliden les accions ja iniciades l’any passat, dins del pla d’internacionalització de la Denominació d’Origen“.

En concret, la visita se centrarà hui a Tokyo mitjançant dos masterclass davant de professionals i amants del vi de la mà de Takayuki Kikuchi, sumiller cap del restaurant Sant Pau, de la xef Carme Ruscalleda, i gran coneixedor dels vins espanyols.

Demà dimarts, les activitats se centraran a Osaka a través d’un sopar maridatge amb plats espanyols i japonesos.  I, dimecres,  es realitzarà una cata per a professionals del vi a càrrec del sumiller Naoya Matsuno, especialitzat en vins espanyols.

10 bodegues de la DOP Utiel-Requena al Japó

El sumiller Takayuki Kikuchi, que dirigirà les dos cates de Tokyo, ha destacat la versatilitat dels vins de Bobal de la DOP Utiel-Requena, que permeteix moltes opcions de maridatge amb la cuina japonesa.

Una cata en què estaran presents un total de deu  bodegues de la DO Utiel- Requena. En concret es tracta de 9 vins necres i  un blanc de noirs (fet amb raïm blanc).

Tal com ha remarcat el president “els vins d’Utiel- Requena compten amb una excel·lent accpetació al Japó, un mercat que guanya pes a les exportacions de la nostra DOP i per la que volem seguir apostant”.