La Guia Peñín 2019 ha puntuat un total de 44 vins de la Denominació d’Origen de València amb una nota mitjana d’excel·lent. Esta xifra suposa un rècord històric per a este organisme i confirma l’excel·lent nivell dels vins valencians.

Les puntuacions més elevades amb un 93 sobre 100 li les porten dos vins de Bodegas Los Frailes i un tinte de Celler del Roure. A aquests els segueixen cinc vins més amb 92 punts, altres huit que han obtingut 91 i un total de 27 productes que han obtingut una qualificació de 90. Tots ells apareixen en esta Guia Peñín, una publicació molt completa per als seguidors d’este sector.

Segons assenyalen des de la mateixa DO València, esta publicació valora la tendència cap als vins procedents de parcel·les, una de les principals apostes d’esta institució. A més, assenyalen que són vins de zones molt localitzades amb una història i característiques que els fan diferent per als consumidors.

La Guia Peñín dels Vins d’Espanya eixirà publicada en format lliure el pròxim mes d’octubre i ho farà en anglès i alemany a més de l’espanyol. Fins llavors la informació podrà consultar-se de manera online per a conèixer tots aqueixos vins valencians que ja formen part de l’elit vinícola.