vino

Després de la recent presentació de la Federacion d’Enoturismo de la Comunitat Valenciana, la qual agrupa les diferents Rutes del Vi d’este territori, esta entitat presenta l’esdeveniment “Enotoño Comunitat Valenciana 2019”.

Amb este original nom la Federació arranca un festival enogastronómico que tindrà lloc entre els mesos d’octubre i novembre. Per a aquest esdeveniment, la Federacion ha coordinat al costat de les Rutes del Vi de Castelló, Utiel-Requena i Alacant la preparació de més de 60 activitats per a gaudir d’una tardor enològica. De la mà dels socis de les diferents rutes, els visitants podran trobar activitats relacionades amb la verema, originals visites a cellers, menús maridados, enopacks de viatges o la innovadora Wine Academy.

Així, esta tardor els amants del vi podran conèixer tots els secrets de la verema en la Comunitat Valenciana i fins i tot realitzar la recol·lecció manual i trepitjat tradicional del raïm, participar en les diferents festes de la verema, i per descomptat visitar les finques i cellers i degustar els caldos de la zona maridados amb un menú especial.

Per part seua, els qui desitgen convertir-se en sommeliers aficionats, podran apuntar-se a la Wine Academy en alguna dels cellers participants. En aquesta nova activitat, després de visitar les instal·lacions i descobrir totes les fases d’elaboració del vi, els participants rebran una breu formació de tast de la mà d’un enòleg en la qual cataran quatre referències de vi i podran tornar a casa amb un diploma.

Murviedro Bodega Histórica.

Entre els enopacks i escapades de cap de setmana, el visitant podrà triar nombroses experiències que inclouen visites guiades, allotjament en establiments singulars, tastos de vi i menús maridados, i que van des dels 30 als 200 euros.

I finalment, a més de les opcions de menú maridado, estan també originals proposades com el “Dog Friendly Tour”, per als amants de les mascotes, o la visita a vinyes amb una sessió de Mindfulness o meditació entre vinyes i tast conscient, maridatge de formatges i vins, tast de mostos, ioga i maridatge aiurvèdic o fires gastronòmiques, entre altres.

Totes les propostes podran consultar-se en la web oficial de la Federació d’Enoturismo de la Comunitat Valenciana.