Detingut a Vinaròs un terrorista relacionat amb els atemptats de Catalunya

El detingut d'origen marroquí mantenia una estreta relació amb varis dels terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils.

terrorista

Agents del Servei Informació de la Guàrdia Civil han detingut hui, a Vinaròs (Castelló), a una persona, de 24 anys, d’origen marroquí i resident a Espanya, per col·laboració amb la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) el passat 17 i 18 d’agost.

El detingut mantenia una estreta relació amb varis dels terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment, amb Abdelbaki És Satty, dinamitzador de la cèl·lula terrorista.

La recerca, que manté oberta la Guàrdia Civil, està permetent reconstruir l’activitat logística de la cèl·lula, que s’estén a les setmanes prèvies als atemptats. La magnitud dels preparatius trobats després de l’explosió de l’habitatge que els terroristes disposaven a Alcanar (Tarragona), ha requerit una ingent activitat d’apilament de substàncies, tant d’aquelles precursores d’explosius, com d’unes altres facilitaren la comissió dels atemptats.

En esta labor de recol·lecció, diversos membres de la cèl·lula van comptar amb el suport del detingut, que, almenys, va facilitar la seua documentació personal amb la qual es van realitzar compres de peròxid d’hidrogen, una substància fonamental per a la confecció de l’explosiu TATP. A més, va posar a la disposició dels terroristes mitjans de locomoció amb els quals es va realitzar part del transport d’aquestes substàncies explosives.

Les múltiples línies de recerca obertes per la Guàrdia Civil després dels atemptats s’han centrat en la reconstrucció de les vinculacions de la cèl·lula terrorista amb altres elements, tant a nivell nacional com a internacional, amb la finalitat última d’identificar a tots aquells individus que pogueren haver col·laborat en les diferents fases d’adreça i preparació de les activitats terroristes d’aquesta cèl·lula.

Des del 26 de juny de 2015, data en el qual el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a 201 terroristes yihadistes en operacions realitzades a Espanya i en l’exterior i a un total de 246 des de principis de 2015.

El Ministeri de l’Interior recorda que, a través de la iniciativa STOP RADICALISMES, els ciutadans poden col·laborar a través d’una sèrie de canals a la seua disposició perquè, de forma confidencial i segura, notifiquen a les Forces i Cossos de Seguretat aquells possibles casos de radicalització en el seu entorn a través de la pàgina web www.stop-radicalismos.es, l’aplicació mòbil d’alertes de seguretat ciutadana Alertcops i el telèfon gratuït 900 822 066.