Un vídeo mostra a un grup d’animals de València consumint sopes davant el fred

Bioparc ha oferit caldos calents als animals del parc entre altres mesures extraordinàries per a afrontar l'ona polar que arriba a València

14

Gener i febrer solen ser els mesos més freds a la ciutat de València i aquesta segona setmana de l’any ve marcada per una “ona gèlida” i la brusca baixada de temperatures. BIOPARC València compta amb actuacions específiques que es posen en marxa al començament de la temporada hivernal, si bé, en estes circumstàncies impulsa mesures extraordinàries per a garantir encara més el benestar de tots els animals, posant l’accent en les espècies més delicades o propenses a patir els seus efectes i, especialment, per a protegir als bebès de goril·la i ximpanzé i la cria de duiker que va nàixer el dia d’Any Nou.

L’equip tècnic del parc es mobilitza per a activar-les accions destinades a combatre el fred. Protocols especials i recintes amb sistemes de calefacció adaptats a les característiques de les diferents espècies. Radiadors per a les girafes, canons d’aire càlid i llits de calor per als elefants. Els recers dels primats compten amb fil radiant en el sòl i radiadors per a caldejar l’ambient i en els recintes exteriors, en els seus llocs preferits, hi ha planxes de ciment calents tipus “braseros” amagats en la naturalización dels espais i coberts amb el substrat d’escorces on els agrada recolzar-se i acostar-se quan els abelleix sentir l’agradable calor.

Bioparc
Interior de Bioparc Valencia.

En el cas dels rèptils s’incrementa la temperatura del seu entorn amb llums, sota les quals els cuidadors els col·loquen els seus “llits”. I en la cova de Kitum, on se situen els grandíssims aquaris d’hipopòtams i cocodrils, las aigües mantenen aproximadament els 25º per a assemblar-se a les aigües tropicals dels grans llacs africans. Els cocodrils tenen també sota l’arena on descansen enormes estructures de formigó que romanen calents.

Un altre pilar sobre el que descansen estes mesures són les dietes dels animals, imprescindibles per a vetlar per la salut de les diferents espècies i que es modifiquen per a incrementar la seua aportació calòrica. En este sentit, la cuina de BIOPARC és un lloc clau per a combatre el fred. En ella, aquests dies es preparen olles gegants amb caldos de verdures i altres delícies per a les espècies més sensibles a la baixada de temperatures com és el cas dels primats. I els cuidadors els donen de forma individual, caldos i infusions que els animals degusten encantats segons els seus gustos i preferències.

Consejos de seguridad ante la amenaza del frente polar