GRAFCVA5094. VALENCIA, 27/05/2019.-El presidente de la Generalitat en funcvones y secretario general del PSPV, Ximo Puig (c) , ha presidido la Comisión Ejecutiva Nacional del partido en la que se analiza los resultados de la elecciones locales y europeas del pasado 26 de Mayo.EFE/ Manuel Bruque

Els municipis de la província de València s’han tenyit de roig després de la nit electoral del 26-M. Un color que va començar a destacar després dels passats comicis generals i autonòmics i que s’ha afermat ara en el conjunt provincial, on el PSPV, amb Ximo Puig al capdavant, ha obtingut el 30% dels vots i mantindrà la Diputació.

Bons resultats als quals, a més, se sumen majories absolutes en municipis importants com Burjassot, Paterna o Mislata i que queden entelats a Ontinyent, on desapareixen les sigles i va arrasar La Vall d’Albaida ens Uneix, amb l’ex president de la Diputació de València al capdavant; així com a la ciutat de València, en la qual malgrat aconseguir dos escons més que en 2015 els socialistes són la tercera força política.

Aclaparadora majoria absoluta de Sagredo a Paterna

Juan Antonio Sagredo ha revalidat l’alcaldia a Paterna, però ho fa aconseguint set regidors més que fa ara quatre anys. Una majoria absoluta aclaparadora amb el 47% dels vots i un total de 13 regidors enfront de la baixa representació aconseguida per la resta de partits d’esquerra. El Partit Popular és la segona força en el consistori amb 4 edils, dos menys que en 2015.

Rafa García, per primera vegada aconsegueix majoria absoluta a Burjassot 

Rafa García també repeteix càrrec a Burjassot, però ho farà per primera vegada amb la majoria absoluta. El PSPV va aconseguir en el municipi 7.820 vots que es tradueixen en 12 regidors. El PP també seria la segona força a l’Ajuntament de la ciutat. La corporació municipal estarà representada també per Compromís, Ciutadans i Totes Podem.

 

Carlos Bielsa repeteix majoria absoluta a Mislata 

El Partit Socialista creix a Mislata, on Carlos Bielsa ja gaudia de majoria absoluta per a governar. Així, la formació aconsegueix un edil més i estarà al capdavant del govern municipal amb 15 regidors, que disten molt dels 3 aconseguits pels populars. Compromís, Ciutadans i VOX completen la representació.

 

El PSPV desapareix a Ontinyent i arrasa el partit de Jorge Rodríguez 

jorge rodríguez

El PSPV no va aconseguir representació a Ontinyent amb una llista alternativa a Jorge Rodríguez, que es va donar de baixa de la formació després d’alçar-se el secret de sumari del cas Alqueria. No obstant això, va ser la seua candidatura amb el partit La Vall d’Albaida ensUneix la que va arrasar en el municipi en obtindre 17 dels 21 regidors de l’Ajuntament. Rodríguez ha sigut alcalde socialista d’Ontinyent en els últims 8 anys.

Jesús Ros ix reforçat en Torrent

Torrent també aposta pel roig amb Jesús Ros. El Partit Socialista ix reforçat després de les eleccions del passat diumenge en un dels municipis amb més població de la província. D’aquesta manera, Ros continuarà al capdavant de l’alcaldia però sumant tres regidors als nou aconseguits en 2015. No obstant això, seria necessari el suport de Compromís per a aconseguir la majoria absoluta.

Els socialistes sumen quatre edils a Gandia

Quatre regidors més ha sumat el PSPV a Gandia, amb Diana Morant al capdavant. Els socialistes han aconseguit 11 edils però no obtenen la majoria absoluta, en quedar-se a dos escons. D’aquesta manera, podria repetir-se el pacte de l’anterior legislatura amb Compromís Més Gandia Unida.

Crescuda del PSPV a Sagunt 

Sagunt es torne amb el PSPV i amb el seu candidat, Darío Moreno, que ha aconseguit passar de tres edils en les eleccions de 2015 a un total de set en els últims comicis. L’esquerra podria continuar governant en el municipi amb un pacte en el qual podria estar Compromís –que actualment té l’alcaldia-.

 

Alfafar i Lliria són populars

Com ja es va albirar en les eleccions generals i autonòmiques, el Partit Popular ha perdut manxa a la província de València. De fet, Alfafar és l’únic municipi important de l’Horta en el qual ha obtingut majoria absoluta. Juan Ramón Adsuaraestarà al capdavant de l’equip de govern amb 11 regidors. També en Lliria s’han imposat els populars però no amb el suficient suport per a governar en solitari.