viajar

A causa de l’increment de l’ús dels dispositius connectats i les xarxes socials durant l’estiu, S2 Grup ha realitzat una enquesta a través del seu blog Hijosdigitales.es sobre ciberseguretat i vacances. Segons indiquen els resultats, al 21,5% dels usuaris els encanta compartir en les seues xarxes socials en temps real les activitats que van realitzant en els seus viatges.

Des de l’empresa de ciberseguretat s’ha advertit que aquest tipus d’accions poden posar en risc a aquestes persones que, sense saber-ho, poden estar donant informació de gran utilitat per a delinqüents sobre quan està la seua casa buida o no, per exemple.
De l’enquesta realitzada en Hijosdigitales.es també s’extrau que el 71,3% assegura no utilitzar les wi-fis públiques, mentre que el 28,7% afirmen que aprofiten la xarxa d’aeroports, hotels o restaurants per a estar connectats.

Entre les persones que utilitzen les wi-fis públiques, el 30% afirma realitzar des d’aquest tipus de connexió qualsevol tipus d’operació online com a reserves en línia, accés a dades del banc, etc. . En aquest sentit el 39,9% asseguren consultar únicament xarxes socials i webs i el 30% únicament webs.

“A través d’aquesta enquesta percebem una millora dels hàbits dels ciutadans en l’ús ciberseguro de la tecnologia. No obstant això, és fonamental continuar conscienciant en aquesta matèria per a evitar caure en les xarxes dels ciberdelincuentes que cada vegada desenvolupen noves estratègies per a aconseguir el seu objectiu”, ha explicat José Rosell, soci-director de S2 Grup.

“Quan utilitzem una xarxa pública hem de ser conscients de què es tracta d’un espai obert per a tots i, per tant, haurem d’utilitzar els nostres dispositius amb molta precaució. Consultar informació rellevant com qualsevol que supose l’ús de dades personals, contrasenyes o dades bancàries, per exemple, pot posar-nos en una situació realment compromesa davant els lladres que actuen en el ciberespai”, ha declarat Miguel A. Juan, soci-director de S2 Grup.

Decàleg per a unes vacances ciberseguras

  1. Reforçar la seguretat dels nostres dispositius tecnològics.
  2. Cura en instal·lar aplicacions turístiques.
  3. Evitar les wi-fis públiques, encara que tinguen clau.
  4. Cura amb el que publiquem en les Xarxes Socials.
  5. No avisar de les vacances en les Xarxes Socials i cura amb el geoposicionamiento.