Font: valenciacuriosa

Com cada any, el dia de la Verge del Pilar és festiu en tota Espanya. Enguany, a diferència de molts altres ha caigut en dimarts, per la qual cosa es pot fer pont. Així doncs, diversos Devots de la Verge del Pilar han aprofitat el moment i celebraran entre avui i demà la seua festivitat litúrgica.

La festivitat plena de misses i balls regionals es durà a terme en la parròquia del Pilar de València, amb la participació del Centre Aragonés de València. Aquest centre té a la Verge del Pilar com una patrona igual que diverses localitats de la diòcesi i la Guàrdia Civil.

A València, demà, la parròquia de La nostra Senyora del Pilar i Sant Lorenzo situada al carrer Guillem de Castro, acollirà la celebració de diverses eucaristies, a les 9.30, 11, 12, 18 i 19 hores. En la missa de les dotze, el Centre Aragonés oferirà una ofrena floral i una missa cantada.

Font: valenciacuriosa

Així mateix, a les 23 hores d’aquesta nit es realitzaran balls regionals dins del temple parroquial. Això és pel fet que el tradicional festival de jotes cantades i ballades en la plaça ha estat cancel·lat per la pandèmia, segons expliquen des de la parròquia.

D’altra banda, en la diòcesi veneren a la Verge del Pilar com a patrona de les localitats de Bonrepòs i Mirambell i Alcalà de la Jovada. En aquestes també celebraran misses solemnes, igual que en les poblacions amb parròquies dedicades a la seua advocació. Aquestes últimes estan situades a Catarroja, Contreras, Algemesí i Els Casis de Bárcena, a més de Bonrepòs i Mirambell.