Horario especial autobuses Valencia por Reyes
La línea 5 de la EMT en su paso por Porta la Mar.

La ciutat de València es prepara per a acollir la celebració del Marató Trinidad Alfonso Elite Edition. Serà aquest diumenge 6 de desembre quan prop de 300 corredors competisquen per a aconseguir la millor marca en una carrera blindada per les mesures sanitàries.

A causa dels talls de trànsit tant per la competició en si com pel muntatge i desmuntatge, els autobusos de València patiran modificacions. Davant aquesta situació l’EMT ha preparat un dispositiu especial d’informació per als usuaris. L’objectiu és donar a conèixer quins seran els canvis de les parades i quines línies suspendran el seu pas.

El dissabte, vespra de la carrera, es faran tasques de muntatge en la línia d’eixida i meta del pont de Montolivet. Aquestes afectaran la línia nocturna N9 que canviarà el recorregut durant la jornada. Circularà per l’avinguda Professor López Piñero i el pont Assut de l’Or per a reprendre la seua ruta habitual al carrer Menorca.

CANVIS DELS AUTOBUSOS EL DIUMENGE

A més, el diumenge es tallarà el trànsit des de les 07.00 fins a les 12.30 en el recorregut de la prova. Enguany la competició tindrà un circuit tancat de 21 quilòmetres. Es recorrerà una vegada per a la mitja marató i dues vegades per a la marató. Per això, durant el seu transcurs se suprimiran les parades de l’EMT per les quals passaran els corredors.

Les línies suprimides són la C1, 30, 32, 40, 79, 80, 81, 94 i 95. A més, les línies 18 i 71 suprimiran el seu recorregut en la zona de la Politècnica; la línia 19 des de plaça de l’Ajuntament adreça Malva-rosa; la línia 92 entre Pius XII i av. del Port; i la línia 93 entre el passeig marítim i la plaça Saragossa.

Altres línies dividiran el seu recorregut o el finalitzaran en zones pròximes al circuit com a Gran Via Germanies, Cánovas, Jesús, Alboraia o l’avinguda del Port. Per part seua, les línies 89 i 90 circularan conjuntament entre l’avinguda de Campanar i Just i Pastor.

PUNTS D’INFORMACIÓ

Des de primera hora del matí del diumenge s’establiran punts d’informació en la plaça de l’Ajuntament i plaça Espanya. També hi haurà en el bescanviador de Tetuan-Porta de la Mar.

A més, l’EMT posarà informadors en les zones on conflueixen moltes de les línies com Germanies, Cánovas, Pont d’Assot i Avinguda de l’Oest. També a la Malva-rosa es prepararan quatre punts informatius. Estaran en Serradora- av. del Port, Juan Verdeguer, Rotonda del Saler i al carrer Menorca.