Valencia se prepara para condecorar su particular barrio de 'Chinatown'
Calle Pelayo, enclave elegido

Les persones empadronades en La Roqueta ja poden sol·licitar gratuïtament la targeta d’estacionament. El document els permetrà aparcar en les 350 places de pàrquing reservades per a residents del barri valencià.

Tal com va anunciar el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el barri xinès modificarà enguany el seu sistema públic d’aparcamentEl funcionament de les noves zones entrarà en vigor a partir del mes de març.

Els residents hauran d’abonar 7,18 euros per a poder aparcar tant en la Zona Verda amb en la Taronja. No obstant això, també podran pagar-se només els mesos que es vaja a fer ús d’aquesta zona d’estacionament.

La targeta es pot sol·licitar amb la documentació que es detalla en la Seu Electrònica de l’Ajuntament, en qualsevol moment, en línia amb signatura digital i presencialment. La sol·licitud de la targeta és gratuïta i permet l’estacionament a residents en 350 places. El distintiu de resident tindrà una vigència de 2 anys naturals. 

El barri xinès se situa en el quart barri de València amb zona d’aparcament residencial. El Botánic, Russafa i Ciutat Vella són els altres barris que formen part d’aquesta iniciativa. Un projecte que s’ha dut a terme després de la petició de la comunitat de veïns de la zona.

ZONES DISTINTIVES

La Zona Verda que és l’exclusiva per a residents amb 102 places assignades mentre la Taronja és mixta i compta amb 248 places. Aquesta zona té un horari limitat per als no residents que va de 9 a 19 hores en dies laborables i de 9 a 15 hores els dissabtesTotes aquelles hores que estiguen fora d’aquest rang horari serà estacionament únic per a veïns.

La Zona Blava, apta per a tothom, tindrà 183 places d’estacionament en el barri xinès. La majoria d’aquestes se situaran a l’entorn de la Gran Via Ramón y Cajal i e Mercat Municipal de Jerusalem per a facilitar l’accés a l’eix comercial d’aquesta zona.