La quinta ola dispara los contagios entre los no vacunados de la Comunitat Valenciana
Dos chicas pasean con mascarilla por la ciudad de Valencia.

La variant del coronavirus Delta Plus, subtipus de la índia, ja estaria en la Comunitat Valenciana segons el Ministeri de Sanitat. No obstant això, la consellera Ana Barceló ha desmentit la informació aquest matí.

Segons les últimes dades del Ministeri, el cep més contagiós a nivell mundial que assota ara Regne Unit ha deixat els dos primers casos en l’autonomia. Les seues dades arrepleguen que el nou cep està en 35 contagiats d’Espanya. De moment apunta al fet que són 26 a Catalunya; 3 a Castella-la Manxa; 2 a Castella i Lleó; 2 en la Comunitat Valenciana; i altres 2 a Madrid.

El informe sanitari assenyala a més que els percentatges de contagiats per la nova variant de coronavirus encara són baixos. Així mateix, parlen que ja s’aprecia una tendència ascendent perquè s’ha passat del 1,5% al 2,5% en les últimes setmanes. En la setmana de l’11 al 17 d’octubre, última setmana amb dades disponibles, ha continuat augmentant però les dades són encara provisionals.

No obstant això, Barceló ha negat que aquesta informació siga real en el cas valencià. Per això, ha declarat que des de la Conselleria ja estan en contacte amb el Ministeri per a corregir les dades. Segons la consellera, la variant Delta Plus “no està en la Comunitat Valenciana”.

BARCELÓ DESCARTA NOVES MESURES ANTICOVID EN LA COMUNITAT

A nivell valencià, la Comunitat està vivint un lleuger repunt. L’autonomia ha passat de notificar 342 contagis el primer dilluns d’octubre a 562 nous casos aquest últim dilluns del mes. A més, la comparativa s’incrementa si es compara amb les dades del dilluns 11 d’octubre quan es van notificar 290.

Des de la Conselleria de Sanitat ja preveuen que els contagis continuen creixent. “No sabem quan arribarem al sostre, però probablement continuem augmentant aquesta setmana vinent“, ha assegurat aquest matí Barceló.

Aquesta descarta de moment l’aplicació de noves restriccions ja que apunta al fet que els hospitals valencians “estan fora de risc”. No obstant això, en el cas de prendre’s noves mesures aquestes serien per a zones concretes. Avui dia ha apuntat al fet que s’està realitzant un seguiment específic de Benidorm. La localitat alacantina està pròxima al “risc extrem” amb una incidència acumulada de 273,95. La situació és similar a la viscuda a Castelló on hi ha 206,58 casos per cada 100.000 habitants.

Barceló ha realitzat una nova crida a la vacunació. Encara hi ha un 10% de la població sense immunitzar, la majoria són valencians de 30 a 39 anys. A més, ha avançat que aquest dimecres arrancarà la campanya de vacunació contra la grip. Aquesta s’unirà a l’administració de la dosi de reforç contra el coronavirus.

EL CORONAVIRUS TORNA A ASSOTAR EL NORD D’EUROPA

La variant Delta Plus va començar a Regne Unit el mes de juliol passat. Aquesta resulta fins a un 15% més contagiosa que el cep indi original i els experts ja l’assenyalen com el principal factor del repunt de casos que viu el país.

És més, allí el Govern obligarà a tots els sanitaris a vacunar-se perquè els hospitals estan començant a saturar-se. A més, l’augment de contagiats de coronavirus està tornant a elevar la taxa de mortalitat del país que ha tornat a créixer un 12%.

La situació de Regne Unit no és un cas aïllat i els experts parlen de l’arrencada de la sisena ona. A Letònia per exemple la incidència ja supera el miler de casos estant la meitat de la població immunitzada. Per això, s’ha optat per confinar el país i tornar al toc de queda un mes.