Dos de los coches quemados en el barrio de Ruzafa.
Dos de los coches quemados en el barrio de Ruzafa.

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha reclamat esta setmana més presència policial a la ciutat de València i ha exigit al Govern de Joan Ribó mesures urgents per a frenar la crema de vehicles en el barri de Russafa.

Segons els populars, s’ha reduït el nombre d’agents que patrullen els carrers de la ciutat a les nits i hi ha “a penes 50 policies per a atendre una població de 800.000 habitants i els 84 barris de la ciutat”.

El grup popular fa referència al passat cap de setmana on es van produir dos nits de cremes de vehicles en ple barri de Ruzafa calcinant un total de 10 cotxes mentres en Benimàmet hi ha hagut una onada de robatoris en vehicles així com actes vandàlics. Els veïns de tots dos barris han demanat ja actuacions per part de l’Ajuntament davant el temor al fet que es continuen produint fets com els viscuts l’última setmana.

MENYS PATRULLES I MÉS DESPESA

El PP ha criticat que l’Ajuntament vaja a passar de gastar 230 milions en personal (2015) a 305 milions (2020) però sense anar destinat a la contractació de més policies o bombers sinó “per a col·locar més càrrecs polítics en les diferents regidories, més assessors i més personal d’alcaldia”.

Segons arreplega l’informe del pressupost per a 2020 estaran ocupades 1.466 places de les 1.905 que té la plantilla. Mentres en 2019 tenia 1.560 places ocupades de 1.903 que tenia la plantilla. Al mateix temps, el pressupost de 2020 només preveu augmentar en dos les places de Policia Local passant de 1.903 a 1.905 places.

Per això, Ballester ha demandat “mesures” de caràcter “urgent” abans que “la situació inseguretat vaja a més a la ciutat de València”.