valverde

Després de 14 anys del seu primer triomf en la ronda valenciana s’ha tornat a vestir de groc i estableix un rècord en convertir-se en el primer corredor que guanya tres vegades la ronda valenciana, després de les seues victòries en 2004 i 2007

Alejandro Valverde s’ha proclamat guanyador de la 69ª Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell que ha conclòs avui en una emocionant final en sprint en la Plaça de l’Ajuntament de València fique de la cinquena i última etapa que va tenir com a vencedor al belga Jurgen Roelandts del BMC Racing Team amb un temps de 2:58:26.
El corredor murcià ha demostrat ser el grandíssim corredor que és i després de l’espectacular exhibició, que va oferir ahir en la pujada de l’Alt de les Pedreres a Cocentaina, s’ha adjudicat el mallot groc de la ronda valenciana.

Valverde suma al seu palmarès esportiu tres Voltas

Per a Valverde és el seu tercer triomf en aquesta històrica prova ciclista i estableix un rècord en convertir-se en el primer corredor que guanya tres vegades la ronda valenciana, després de les seues victòries en 2004 i 2007. Els últims precedents amb dos triomfs són: el suís Alex Zulle en 1995 i 2002; Melchor Mauri és l’únic amb dues victòries seguides en 1991 i 1992; Federico Ezquerra és el primer ciclista que va guanyar dues vegades en 1931 i 1940; Salvador Botella és l’únic valencià que va guanyar dues vegades en el 54 i 61. Així mateix, en els anys 60 dos il·lustres espanyols van aconseguir dos triomfs Pérez Francés en el 65 i 57 i Fernando Manzaneque en el 60 i 62.

En aquest sentit Alejandro Valverde ha manifestat que està molt content amb aquesta victòria, “és diferent a la de 2004, ja que he estat set mesos sense competir, però seguisc tenint la mateixa il·lusió i ganes”. “Gràcies al meu equip per la gran labor que han fet i tothom que ha estat pendent de la meua durant la meua recuperació”, ressaltava el ciclista murcià.

Valverde ha destacat que després de veure com estava a Mallorca “venia amb opcions per a la general, han participat rivals molt durs, però he tingut molt bon equip al meu al voltant”.

Respecte al recorregut Valverde ha comentat que li ha agradat molt “ha sigut un recorregut molt atractiu i bonic, què vaig a dir, m’ha encantat he sigut el vencedor”, ha conclòs el ciclista.

Per la seua banda, Ángel Casolà, director de la Volta, després de l’etapa d’avui agraït al Banc Sabadell, patrocinador principal de la Volta, i a totes les institucions i empreses que col·laboren en aquest projecte “ja que és una realitat i estem molt satisfets amb la gran acceptació que estem tenint per part dels i corredors cada vegada més importants. Sens dubte, hem crescut molt i vull agrair des d’ací el treball de tot l’equip de la Volta que fa possible aquest esdeveniment”, matisava el director del Volta.

L’objectiu d’Àngel Casolà és seguir creixent “la idea és primer que la Volta estiga ben assentada i a partir d’allí és ascendir de categoria”. “Lògicament porta molt més esforç, però els que estem en aquest esdeveniment volem que es duga a terme”, concloïa el director de la Volta.

Respecte a la resta de premis el mallot de la muntanya ha sigut para Preben Van Hecke (SVB). El mallot de la general combinada ha correspost a Thomas Sprengers (SVB), i el premi per al millor jove ha recaigut en Kilian Frankiny (BMC). Per equips va guanyar l’Astana, demostrant que és un dels millors equips del món.
5ª etapa València-Paterna

L’última jornada de la Volta clarejava plovent i amb fred a Paterna, no obstant açò açò no impedia que en els vuit primers quilòmetres del recorregut sis corredors pogueren escapar-se Kwiatkowski (SKY), Küng (BMC), Novak (TBM), Taaramae (TDE), Sprengers (SVB) i Tratnik (CCC) i es mantingueren fins que l’escamot augmentara el seu ritme i atrapara a Taaramae (TDE) a punt de començar l’ascens al port de muntanya de l’Oronet (3ª categoria). Al poc temps saltava de l’escamot David de la Creu (SKY) que aconseguia coronar l’Oronet juntament amb Tratnik (CCC) en primera posició seguit de Sprengers (SVB), De la Creu (SKY) i Küng (BMC).

La carrera transcorria molt ràpida, malgrat el paviment mullat, i Küng (BMC) rodava en solitari en separar-se dels escapats a un ritme molt fort. L’escamot molt estirat era comandat pel Movistar dominant en tot moment la situació. Però era a nou quilòmetres de meta quan Küng era absorbit per la resta de la carrera.

Ja a València l’escamot rodava amb força preparant-se per al sprint i en l’última corba abans de la recta de meta queia el campió belga Oliver Naesen. La victòria era per al també belga Jurgen Roelandts (BMC Racing Team) per davant de l’holandès Danny Van Poppel (Team Lotto NL-Jumbo).

Fi de la Volta a València en la Plaça de l’Ajuntament amb un dia plujós, però que no ha impedit que nombrosos espectadors s’hagen acostat a aquesta gran cita anual amb el ciclisme.

Classificació general provisional:

1º Valverde Alejandro (MOV) 16:14:53
2º Sánchez Luis León (AST) a 14
3º Fuglsang Jakob (AST) a 26
4º Iots Adam (MTS) a 37
5º Herrada Jesús (COF) a 48

Classificació provisional etapa:

1º Roelandts Jurgen (BMC) 2:58:26
2º Van Poppel Danny (TLJ) m.t
3º Venturini Clement (ALM) a
1 4º Soto Martínez Nelson Andrés (CJR) m.t
5º Planckaert Baptiste (TKA) mt