Reyes

Malgrat que el costum de celebrar l’arribada dels Reis Mags està pràcticament estesa en qualsevol racó del nostre país, cada vegada més valencians prefereixen avançar la màgica nit del 5 de gener al 25 de desembre per a deixar els seus regals davall l’arbre. Així ho demostra un estudi realitzat per Groupon entre més de 1.500 espanyols, que revela que tres de cada deu valencians (el 30%) prefereix avançar els seus regals per a intercanviar-los en el dia de Nadal. Després d’ells es troben, els bascos (29%) i catalans (28%) entre els espanyols que més celebren l’arribada de Papà Noel.

Entre aquells valencians que prefereixen esperar al matí del 6 de gener (65%) per a obrir els seus regals, el 26% d’aquests elije esta data per als regals dels més xicotets. L’estudi de Groupon també revela algunes diferències per zones geogràfiques. Així, els extremenys (83%), castellà-manxecs (81%) i andalusos (80%) són els més fidels a les seues Majestats d’Orient i confien a Melchor, Gaspar i Baltasar els seus desitjos de Nadal.

5 regals de mitjana, encara que no sempre ens agraden

La imatge més habitual en el matí de Reyes en qualsevol casa és obrir un paquet darrere l’altre, trencant paper de regal a tota velocitat per a descobrir ràpidament què conté i passar al següent. De mitjana, els espanyols rebem 5 regals cada Nadal, encara que no sempre s’encerta, i un terç d’ells els considerem inútils. Per això, cada vegada més persones es mostren sensibilitzades amb l’excés de regals, i un 42,5% estaria després a renunciar als seus regals enguany si això significa que només reben les coses que realment volen.

No obstant això, en la majoria dels casos, els espanyols que han rebut regals de Nadal no desitjats no li ho diuen a la persona (64%). La raó més comuna per a no dir-ho és no ferir els seus sentiments (47%) i no semblar desagraïts (43%).

Per a evitar estes situacions, més de la meitat dels enquestats (54%) confessa haver comprat alguna vegada els seus propis regals en nom d’una altra persona, sobretot en nom de les mares (40%) i els pares (25%).

A pesar que trobar el regal perfecte pot ser una tasca que ens porte molt temps, més de la meitat (55%) diu que preferiria rebre una experiència com a regal, ja que la consideren un regal més pensat, mentre que el 61% pensa que són més memorables.