Masturbacions, penetracions i fins i tot fel·lacions. Estes són algunes de les postures que poden veure’s en plena Marina de València. Les obres de l’artista alcoià Antonio Miró han suscitat la polèmica després de la seua recent instal·lació com a avantsala de ‘La base’, el nou espai cultural que obrirà les seues portes el pròxim 25 de setembre en l’antiga base de l’Alinghi.

La mostra és una evocació a l’art grec, per aquest motiu els transeünts puguen distingir a la perfecció formes de sins, penis o genitals femenins. Molts ciutadans que ja han vist les obres asseguren que és un contingut molt explícit no apte per a xiquets mentre unes altres afirmen que no són escenes desconegudes per als menors d’avui dia i aposten per una major educació en l’àmbit artístic.

Escultura de Miró en la que s’observa una fel·lació entre homes.

En esta polèmica tampoc falta la comparativa. També hi ha els qui assemblen l’exposició al famós Barri Rojo d’Amsterdam i apel·len al dret de la llibertat d’expressió.

A pesar de que molts han demanat un canvi d’ubicació, de moment les escultures continuaran en la Marina. L’Ajuntament s’ha mostrat defensor d’esta iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana i l’alcalde, Joan Ribó, ha assegurat que “no té gens que dir”.

Las esculturas de sexo explícito que revolucionan La Marina