Joan Miró

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la inauguració de l’exposició ‘Joan Miró. Ordre i desordre’, que s’exhibeix a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

La visita, a la qual també han assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo i el conseller de Transparència Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha comptat amb l’explicació del comissari de l’exposició, Joan Minguet.

La mostra, que es podrà visitar fins el pròxim 17 de juny, explica l’evolució de l’artista català a través de 200 de les seues obres, entre pintures, escultures, dibuixos, ceràmiques, cartells i peces vinculades amb les arts escèniques.

D’aquesta manera, la primera sala de l’exposició mostra les seues primeres peces, situades dins de dins de l’ordre establit en la tradició (bodegons, retrats i paisatges), per a continuar en les següents amb el xoc que es va començar a produir entre l’ordre i el desordre davant els desitjos d’experimentació de Miró al llarg de la seua trajectòria.