Una valenciana embarazada de cuatro meses fallece a causa del coronavirus
Trabajadores del Hospital de La Plana en la presentación del proyecto 'Cartas que curan'. / GVA

Una dona de 40 anys moria aquest dimecres en el Hospital Universitari de la Plana a Vila-real a conseqüència del coronavirus. La víctima estava embarassada de quatre mesos. Va ser el dilluns quan va ingressar en el centre sanitari per un empitjorament del seu estat de salut.

Segons ha publicat El Periódico Mediterráneo, la dona patia episodis de bronquitis habitualment. Per això, no van saltar les alarmes que poguera ser portadora de coronavirus quan va començar amb tos. No obstant això, en l’ingrés del dilluns se li va sotmetre a la prova i va donar positiu en COVID-19.

L’Hospital de la Plana va derivar a la pacient en la Unitat de Vigilància Intensiva però el tractament va arribar tard. La dona, treballadora d’un supermercat de la localitat castellonenca, va morir 48 hores després. El fetus, en comptar amb només quatre mesos de gestació, tampoc va poder ser salvat.

La víctima era mare d’un xiquet de set anys i estava casada casada amb un home relacionat anteriorment amb la política de Vila-real.

UNA EMBARASSADA DE GRANADA MOR PERÒ SALVEN Al SEU FILL

El cas de Vila-real no ha sigut un fet aïllat a Espanya. Aquest cap de setmana una altra dona embarassada perdia la vida a causa del coronavirus. La víctima de 29 anys, amb patologies cardíaques prèvies i embarassada de 30 setmanes, havia ingressat a l’Hospital Sant Cecilio de Granada on es trobava en l’UCI.

Va ser en la nit del dissabte quan el seu pronòstic va empitjorar. La jove va entrar en parada cardíaca i el personal mèdic va optar per realitzar-li una cesària per a salvar al bebè. La xicoteta va nàixer amb falta d’oxigen (hipòxia) i va ser intubada i ingressada en l’UCI Pediàtrica de Nounats. Avui dia la nounada continua ingressada a l’hospital de Granada recuperant-se.