València espera 45.000 visitants amb motiu de la Marató Trinidad Alfonso

Els corredors disposaran del 'Bus Runner' amb el que prèviament podran recórrer els 42km de la marató, i descobrir la ciutat.

Alfonso

La Fundació Turisme València, la Fundació Trinidad Alfonso i Viatges Transvia s’unixen per a promocionar la ciutat com a destinació turística i esportiu, amb motiu de la trentè setena Marató València Trinidad Alfonso EDP que se celebra el diumenge 19 de novembre, organitzat per la SD Correcaminos i l’Ajuntament.

Les dos fundacions, amb l’agència de viatges, estan duent a terme accions específiques davant la prevista arribada de milers de turistes, corredors i acompanyants, que, amb motiu d’este esdeveniment esportiu, visiten València durant el cap de setmana.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha destacat la importància que té per al turisme de la ciutat la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments esportius que, per la seua consolidació, atrauen un gran nombre de visitants.

Així, ha declarat que “és una excel·lent oportunitat, tant per als qui participen per primera vegada com para els qui reiteren la seua visita, de descobrir i conèixer els diferents atractius i recursos que València ofereix, també com a destinació esportiva, a més de gaudir de noves experiències a nivell de cultura, gastronomia o oci”.

Per la seua banda, Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va recordar que “el creixement nacional i internacional de la prova cada any és major per l’aposta de l’organització a promocionar València Ciutat del Running fora de les nostres fronteres i per l’elevat nivell de l’esdeveniment. Volem seguir cuidant al corredor millor que cap altra marató i aquest acord turístic per a beneficiar a visitants i valencians és un gran pas més en el nostre objectiu”.

La Polsera del Corredor

Per la seua banda, José Pablo Vázquez, director comercial de Viatges Transvía ha declarat que “en esta edició hem volgut anar un pas més enllà. Per açò, conjuntament amb la Fundació Turisme València, proposem dues “experiències” orientades als corredors i els seus acompanyants, perquè puguen maximitzar la seua visita a València: el bus runner – amb el qual prèviament podran recórrer els 42km de la marató, i descobrir la ciutat- i el Brunch eixida Marató- brunch a força de producte local per a gaudir de l’eixida de la marató, des d’unes vistes privilegiades en la Torre de França, gaudint de la millor gastronomia valenciana”.

Els participants inscrits en la Marató Trinidad Alfonso, així com els seus familiars o acompanyants, disposen d’avantatges i descomptes gràcies a la “Polsera del Corredor”: una València Tourist Card en format polsera, amb l’objectiu d’acostar els atractius turístics de la ciutat als esportistes. Quasi mig centenar de llocs d’atractiu turístic i diferents activitats, així com restaurants, estan incloses en aquests beneficis i avantatges per als visitants, contribuint al desig de l’organització de ser la marató amb millor tracte al corredor.

De la mateixa forma que funciona una ‘tourist card’, aquelles persones que obtinguen la polsera, unipersonal i intransferible, gaudiran d’avantatges per a gaudir i descobrir València a través d’excursions, visites guiades, restauració, compres i activitats d’oci. Descomptes les entrades per a la Ciutat dels Arts i els Ciències, activitats turístiques i restaurants, promociones 2×1 en visites guiades i entrada gratuïta a Museus Municipals i llocs d’interès turístic són algunes dels avantatges que podran beneficiar-se. La polsera, així mateix, substitueix al tradicional tiquet amb el qual els participants podran gaudir de la Paella Party que se celebrarà el dissabte 18 a partir de les 13 hores.

Creix el nombre de visitants

Augmentant any rere any el cens de corredors, també s’incrementa el percentatge de visitants i, per tant, de riquesa i benefici per als protagonistes d’este esport turístic. Enguany, participants de la marató representant a un total de 89 països, així com de les 52 províncies espanyoles. En total, prop del 65% dels participants procedeixen de fora de la Comunitat Valenciana: més del 32% procedixen d’altres països i el 33% de la resta d’Espanya.

Prop de 20.000 inscrits en la Marató Trinidad Alfonso i més de 8.500 en el 10K. I cada any, amb una major presència de participants que vénen a València Ciutat del Running. En aquest 2017, un total de 12.439 corredors arribaran des de fora de la Comunitat Valenciana per a gaudir de la Marató València, mentre 2.961 ho faran per a córrer el 10K València, que se celebrarà de forma paral·lela.

Prenent com a referència l’últim estudi de l’IVIE (Institut Valencià de Recerques Econòmiques) en la Marató, cadascun dels maratonianos espanyols vinguts de fora de la Comunitat Valenciana, enguany seran 6.402 en Marató i 1.887 en 10K, vindran en un grup de tres persones de mitjana. Quant als corredors internacionals, 6.037 en Marató i 1.074 en 10K, l’IVIE va calcular que viatjaran a València Ciutat del Running 2,8 integrants.

Aquests barems, reporten al voltant de 24.800 visitants espanyols i aproximadament 19.900 internacionals que aprofitaran el cap de setmana para de la Marató per a descobrir València, tots els racons de la ciutat i visitar els monuments més emblemàtics.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de València i SD Correcaminos, és la primera marató espanyola que compta amb l’Etiqueta d’Or de l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF, per les sigles en anglès).