Renfe conectará Valencia y Madrid con dos nuevos AVE
Tren AVE en imagen de archivo. / PATIER (RENFE)

Ara que Chamartín-Clara Campoamor és l’estació de referència per als AVE i Avlo procedents de la Comunitat, València queda més unida a Vigo. Un AVE «sem-directe» unirà aquestes dos ciutats amb un sol canvi de tren.

Els viatgers valencians que anaven amb eixida cap a Vigo es veien obligats a fer un transbord mitjançant Rodalia. El tren, que anava inclòs gratuïtament en el bitllet, els traslladava des de Porta d’Atocha fins a Chamartín. Aquest viatge tenia com a resultat una ampliació considerable del temps.

La connexió a partir d’ara amb tren se situa amb una duració al voltant de les 7 hores. El transbord, que passa a efectuar-se en la mateixa estació, tiene una escala de 40 minuts. En la pàgina web de Renfe ja es poden obtenir els primers billetes combinats amb preus dese els 31 euros.

Des de València-Joaquín Sorolla fins a la terminal d’Urzáiz és el viatge més ràpid. La primera eixida des de l’estació valenciana és a les 08.45 hores amb arribada a les 15.38 hores. Al revés, l’eixida és a les 9.20 del matí i l’arribada a les 16.25 hores.

Amb l’arribada dels nous trens Avril, podrà reduir-se el temps de connexió entre totes dues ciutats. Aquest nou tren de Renfe disminuirà el trajecte en uns 20 o 30 minuts en el recorregut des de les ciutats atlàntiques cap a Madrid. A més, s’ampliaran els quatre serveis directes existents des de Vigo.