Bombero del Consorcio Provincial de Castellón trabajando en la retirada de árboles rotos por el viento
Bombero del Consorcio Provincial de Castellón trabajando en la retirada de árboles rotos por el viento.

La Comunitat Valenciana segueix baix alerta per fortes ratxes de vent. Aquesta és la segona jornada de temporal encara que s’espera que hui amaine l’aire conforme avanç el dia. L’alerta taronja del dilluns s’ha rebaixat a groga segons ha marcat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aemet ha assenyalat que les ratxes de vent d’aquests dies són les més fortes del mes de març des de fa 36 anys. Els nivells aconseguits el dilluns no s’havien superat des de 1983.

Hui romandran en alerta groga per vents de 70 a 80 km/h durant tot el dia el litoral nord i l’interior d’Alacant. En el cas de València i Castelló, l’interior també serà el més castigat encara que ací l’alerta s’ampliarà fins al dimecres a la vesprada. En el cas de les tres províncies estem davant un vent de component oest podent causar també fenòmens costaners.

Mapa de zones en alerta groga pel vent segons AEMET.

RATXES DE VENT PRÒXIMES Als 150 KM/H

El dilluns el vent va arribar a aconseguir els 100 quilòmetres per hora en nombrosos punts de l’autonomia. A Bunyol es van registrar fins a 147 km/h, mentres El Toro va arribar als 140 km/h i Sagunt es va acostar als 130 km/h.

En el cas de València ciutat es va comptabilitzar fins a 82 km/h. Això va obligar a la suspensió de la segona mascletà de Falles, un acte que hui podria tornar a cancel·lar-se de continuar amb les fortes ratxes de vent. De moment encara caldrà esperar a veure com evoluciona el matí per a saber què decideix l’Ajuntament.

Però la mascletà no va ser l’únic acte suspès. El consistori municipal va prohibir la realització de totes les activitats a l’aire lliure de la Fundació Esportiva Municipal. A més, el Port de València es va mantenir tancat fins a la vesprada i prop de 3.000 estudiants valencians no van assistir a classe davant el tanque dels col·legis.