verano
GRAFCVA5657. VALENCIA, 15/06/2019.- Vista general de la playa de la Malvarrosa y Cabanyal que se han reabierto al baño tras los análisis del agua que han confirmado su buen estado, tras cerrar ayer debido al hallazgo de bacterias coliformes en un análisis del agua realizado por la Conselleria de Medio Ambiente. EFE/Kai Försterling

Hui a les 17.54 hores donarà començament l’estiu, una de les èpoques de l’any més esperades per coincidir per a molts amb les setmanes de vacances. El període estival es prolongarà fins al 23 de setembre i hi ha un 50% de probabilitats que els termòmetres aconseguisquen temperatures més altes del normal.

Així ho han assenyalat des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en presentar en la passada jornada el balanç hidrològic de 2019 al costat d’un resum climàtic de la primavera. Segons el delegat de la Comunitat, Jorge Tamayo, encara que és difícil poder fer una predicció tan a llarg termini sí que consideren que els mercuris podrien pujar més que en altres anys i només hi ha un 20% de probabilitat que estiguen per davall de la mitjana.

Respecte a les precipitacions, Tamayo ha explicat que no hi ha senyals que vaja a ploure més o menys que en períodes anteriors encara que sí ha recordat que en el cas de la Comunitat Valenciana l’estiu és una època de poques pluges al marge de les clàssiques tempestes d’estiu que no solen prolongar-se més d’unes hores.