Valencia instalará nuevos mercadillos en tres barrios de la ciudad
Tres jóvenes pasean por un mercadillo del centro de Valencia. / JORGE TORRECILLA (FLICKER)

El Ajuntament de València podria donar llum verda a la creació d’altres tres nous mercats ambulants a la ciutat. El regidor d’Agricultura, Alejandro Ramón, ha anunciat la previsió que en la pròxima sessió del Ple municipal es ratifiquen els acords per a la creació dels mercats de venda no sedentària i directa per a productes de proximitat.

Segons ha avançat, els nous mercats ambulants arribarien a tres barris de València: Benimaclet; Castellar-l’Oliveral; i el Pla del Remei. A més, es proposarà modificar la ubicació inicialment prevista en el barri de Malilla per recomanació de diversos informes municipals. El regidor ha declarat que el millor enclavament en aqueix barri per a muntar el mercat ambulant és el carrer de l’entrada a la Casa de Santapau.

L’edil ha posat en valor “els beneficis que suposa aquest tipus de mercat allà on s’implanta”. Ha explicat que ajuden a “complementar l’oferta d’altres establiments o mercats”. A més, ha matisat que els enclavaments s’han dissenyat per a donar resposta a la demanda de productes agroalimentaris de proximitat en llocs on no hi ha mercats municipals.

“No volem que els productes de la terra, els que treballen agricultors i agricultores es vegen relegats en espais amagats. Els volem visibles per a promocionar uns productes de proximitat que són essencials en l’estratègia de la València que s’ha situat en el mapa pels seus valors i haver sigut Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible”.

Finalment, el regidor ha agraït l’esforç de totes les persones que treballen els espais productius a València. Aquest ha destacat que les propostes impulsades formen part de l’Estratègia Alimentària Municipal València 2025 aprovada en 2018.