Valencia

L’Ajuntament celebra hui el Ple extraordinari per a debatre l’estat actual de la ciutat. L’Hemicicle Municipal serà este matí l’escenari d’este intercanvi d’idees en el que intervindran tant els portaveus dels grups municipals com l’alcalde. En este fòrum, que pretén analitzar el funcionament de l’Ajuntament, també tindran presència i veu entitats ciutadanes, que disposen de cinc minuts cadascuna.

L’alcalde Joan Ribó obri este fòrum amb una intervenció per a donar compte de l’acció del seu govern en l’últim debat sobre l’estat de la ciutat de l’actual mandat. L’alcalde anunciarà també propostes i iniciatives per als pròxims mesos, i realitzarà un balanç d’aquests tres anys de gestió municipal del Govern de la Nau. De fet, Ribó ha fet hui un esbós d’este balanç, a preguntes dels mitjans de comunicació.

Ribó ha assegurat que el balanç és “positiu: des de l’àmbit econòmic, on hem sigut capaços de reduir el deute municipal i hem aconseguit eixir del Pla d’Ajust; fins a fer arribar a tots els barris tots els serveis municipals, com per exemple inversions en infraestructures, propostes en matèria cultural, equipaments als jardins, els serveis socials, l’ensenyament o la promoció de l’ocupació”. “No hi ha en este balanç cap gran esdeveniment que haja suposat malbaratar recursos públics –ha conclòs l’alcalde- però sí, serveis municipals per a tots els barris”.

Després de la intervenció de l’alcalde s’escoltarà la veu de les entitats que hagen presentat la seua sol·licitud per a participar en este debat i exposar les seues demandes. A continuació, intervindran els portaveus dels diferents grups polítics municipals, que ho faran en dos torns: el primer, de 15 minuts; i el segon, de 8; i per ordre de menor a major representativitat: María Oliver (València en Comú); Sandra Gómez (PSPV); Fernando Giner (Ciutadans); Pere Fuset (Compromís); i Eusebio Monzó (PP). La sessió conclourà amb la intervenció de l’alcalde, que clausurarà el Ple de debat sobre l’estat de la ciutat.