(SONIA GARCÍA).- S’abandona la desinfecció dels carrers. València ha deixat de fumigar la via pública després de les recomanacions de l’OMS. Al cap d’un any desinfectant els carrers, s’ha demostrat que és una pràctica inútil. No solament no evita la transmissió del coronavirus, sinó que pot provocar problemes de salut. Ja no veurem als equips de neteja fumigant amb desinfectant en aerosol. Al principi de la pandèmia, fins i tot els treballadors feien ús d’EPI’S per a garantir la màxima protecció.

L’Organització Mundial de la Salut ha confirmat que s’han donat zero casos per transmissió per superfícies. A més, conclou que la tasca és inútil ja que el desinfectant es veu anul·lat per la brutícia. Per això a València han decidit deixar de desinfectar amb lleixiu el carrer.

Alguns epidemiòlegs i experts ja avisaven i sentenciaven aquesta acció de “teatre d’higiene”. Fins i tot podria provocar irritació d’ulls i la pell, broncoespasmos o problemes gastrointestinals.

Amb l’experiència s’ha resolt una de les incògnites del coronavirus: es transmet mitjançant els aerosols i no per la superfície. No obstant això, continua sent recomanable desinfectar-se bé les mans i també les superfícies interiors com en el treball o en els centres educatius.