supermanzana
Plano de Valencia donde se ubicará la nueva supermanzana.

La primera «superilla» de València, espai urbà per als vianants delimitat per carrers en tots els seus costats, s’habilitarà en la intersecció entre el carrer Calixt III i Palleter, en una zona pròxima a un col·legi del districte d’Extramurs. I els usos d’este espai urbà per als vianants es decidiran amb un procés participatiu que se celebrarà entre el veïnat a principis de 2020.

Així ho ha anunciat esta setmana la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, després de visitar aquesta ubicació al costat de l’arquitecte i urbanista Daniel Mòdol, que va impulsar a Barcelona la creació d’aquests espais «per a l’ús i gaudi de la ciutadania».

Gómez ha recordat que el govern del Rialto ja treballa en el projecte de convertir València en una ciutat de places, «per a recuperar aquests espais en centres neuràlgics dels barris», i ha explicat que «ara vol fer un pas més, incorporant les «supermanzanas» a este projecte».

Sandra Gómez i Daniel Mòdol durant la visita a la ubicació de la “superilla”.

La primera «superilla» de la ciutat comtal compta ara amb 349 seients, una àrea de joc infantil de 2.483 metres quadrats, una zona de joc participatiu, més de 1.000 metres quadrats de carril bici, un punt de recàrrega de vehicles elèctrics i fins i tot una «modesta» pista d’atletisme.

«Si avui el cotxe ocupa el 70% de l’espai urbà, cal obrir un debat sobre la redistribució de l’espai a les ciutats. Cal pensar en els carrers des de l’urbanisme amb un enfocament més ampli, perquè quan es transforma la ciutat, es canvia la vida de les persones que formem part d’aquestes», ha conclòs Sandra Gómez.