La València Shopening Night “està de moda”

La XII edició torna este dijous des de les 20 hores carregada de descomptes i actuacions musicals.

Shopening

Este dijous que ve, dia 26 d’octubre, el xicotet comerç celebra la XII edició de la Shopening Night, que en esta ocasió avança la seua data tradicional, i es convoca amb el lema “València està de moda”. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat la nova convocatòria, plantejada novament amb l’objectiu de ser una cita festiva, de trobada i d’intercanvi entre comerciants i veïns i veïnes.

“És una ocasió especial de conéixer d’una altra manera, amb més calma i més de prop, els nostres xicotets comerços de la ciutat i els comerciants que els regenten”, ha explicat el regidor, que ha invitat la ciutadania i visitants a gaudir d’una vesprada-nit festiva i lúdica.

En els últims anys s’ha donat un major impuls a les convocatòries, en dotar-les d’un motiu temàtic cada una: el circ, la música… I en esta ocasió, ha explicat Galiana, s’ha triat la moda com a eix conductor. De fet, el regidor de Comerç ha destacat l’“enorme importància que té la moda a la ciutat de València: tenim un planter de dissenyadors molt ampli i de molta qualitat, i la moda i el disseny són apartats molt destacats del comerç; per això, cal donar-los més projecció i impuls”, ha afirmat.

La principal novetat que presenta la convocatòria d’enguany és que la data de celebració s’ha avançat. Si habitualment la Shopening de tardor/hivern se celebrava al desembre, com a antesala a la campanya comercial de Nadal, enguany s’ha optat per avançar-la al mes d’octubre, concretament al dijous, dia 26. La presidenta de CECOVAL, Isabel Cosme, ha destacat que “enguany hem volgut arriscar i canviar la data, a pesar dels bons resultats que sempre hem obtingut al desembre”. De fet, han sigut els 200 comerços participants els que han plantejat este canvi, per a animar l’inici de la campanya de vendes, després de la temporada estival.

El representant de Caixa Popular a València, José María Company, ha avançat que s’espera la participació almenys de 80.000 persones als carrers de València a partir de les 20:00 hores, fins a la mitjanit, en què podran gaudir d’animacions, música, degustacions i una altra manera de veure i disfrutar dels comerços.

Per la seua banda, l’expert en moda Josep Lozano ha subratllat que la Shopening Night no és “un acte purament comercial, sinó que es presenta sobretot com una gran festa de trobada ciutadana i de consolidar una manera específica d’entendre el comerç: el xicotet comerç”, ha afirmat, “fa teixit social a la ciutat”.

Les activitats de la XII Shopening Night inclouen concerts de música, DJ, degustacions, un plató per a realitzar entrevistes in situ…, a més de les atencions, obsequis o descomptes que proposa cada comerç. El regidor Carlos Galiana ha subratllat la gran activitat de promoció dels comerços que està vivint la ciutat este últim quadrimestre de l’any, “que va començar amb la campanya Bonic/a Fest, va continuar amb la celebració de Sant Donís, seguix esta setmana amb la Shopening Night i continuarà el seu calendari de manera molt dinàmica fins a la campanya de Nadal”, ha assenyalat.

Les activitats seran àmpliament difoses en les xarxes socials, i en streaming a través de les pàgines web de diversos mitjans de comunicació locals. Tota la informació de les propostes es pot consultar en la web.