Nochevieja en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia
Nochevieja en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia

Una quinzena de castells de focs artificials retornaran la llum als municipis valencians. Serà un històric macroespectáculo pirotècnic organitzat per Piroval sota el nom de ‘Torna la Llum’ aquest cap de setmana.

La Diputació de València és la responsable de subvencionar això amb una ajuda de 300.000 euros. La institució, encapçalada per Toni Gaspar, pretén així contribuir a la reactivació del sector després de la crisi de la COVID-19.

Els trets simultanis tindran lloc la nit en la matinada del dissabte 18 de juliol al diumenge 19. Aquests es realitzaran des de Alboraia, Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals i Pinedo, a L’Horta. També en Oliva, Daimús, Gandia, Miramar, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Piles, a La Safor. A més, no faltaran Canet i el Port de Sagunt, al Camp de Morvedre, i Cullera, a la Ribera Baixa.

Els 15 castells tindran una duració aproximada de 10 minuts. En ells s’empraran més de 7.000 quilos de material pirotècnic. L’espectacle començarà de forma simultània a les 23.59 hores d’aquest dissabte en els 15 enclavaments de la província.

UN TRET SIMULTANI I SEGUR

Des de Piroval s’han encarregat de seleccionar els enclavaments definitius després del consentiment dels ajuntaments. Han assenyalat que aquest esdeveniment únic “servirà per a demostrar que es poden continuar realitzant espectacles pirotècnics a l’aire lliure amb totes les mesures de seguretat i higiene”.

Un equip multifacético compost per 80 tècnics de Piroval s’encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament. Tots ells controlaran la simultaneïtat del tret global en les 15 localitzacions. Des de l’organització s’ha contactat amb cadascun dels consistoris per a coordinar els protocols de seguretat i que aquests recorden als ciutadans la seua responsabilitat a l’hora d’aplicar les mesures de protecció.