La sanidad pública valenciana iniciará un
Ximo Puig y la consellera de Sanitat, Ana Barceló, junto al Hospital General Universitario de Castelló

Amb prop de un centenar de nous casos de coronavirus en un sol dia, la situació preocupa en la Comunitat. Encara que les xifres actuals d’hospitalitzacions i víctimes estan molt lluny de les viscudes en el pic de la pandèmia, les autoritats ja preparen un pla d’actuació per a la qual podria ser ja la segona ona de COVID-19.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el Pla de Contingència contra el coronavirus. Aquesta iniciativa elaborada per Sanitat inclou “elements fonamentals” per a fer front als nous casos. El Pla inclou mesures com el augment del personal sanitari en 10.000 professionals i el reforç de respiradors fins a les 1.200 unitats.

A més, el cap del Consell ha destacat la importància de la detecció precoç de la COVID-19. També ha subratllat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més rastrejadors té. Segons Puig hi ha “un total de 1.008, ampliables a 1.200” i “la capacitat de fer fins a 14.000 PCR diaris”.

Altres aspectes que inclou el Pla són l’ampliació i l’avanç de la campanya de vacunació de la grip; l’existència d’hospitals auxiliars en cada província amb capacitat màxima de 1.580 llits; la compra de 200 milions d’unitats de material sanitari de protecció; i l’ampliació de la xarxa d’alerta del virus a partir d’aigües residuals en els principals municipis.

DIÀLEG I CONSENS PER A EIXIR DE “LA PITJOR CRISI” DEL PAÍS

Puig ha afirmat que el propòsit és “continuar treballant i lluitant per a atallar la pandèmia”. “Necessitem totes les mans i totes les idees per a afrontar aquest treball”, ha declarat el president. En aquest sentit, ha recordat la necessitat del “diàleg” i “consens” per a “eixir junts de la pitjor crisi viscuda al nostre país”.

Així, el president, que ha insistit en la necessitat de pactar “i acordar posant per damunt l’interès general”. D’altra banda el president ha recordat “el treball que el Consell realitza per a reforçar el sistema sanitari, modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps”.

En l’àmbit dels recursos humans, ha ressaltat que acaben de destinar 120 milions d’euros per a desbloquejar la carrera i el desenvolupament professional de 43.000 empleats públics de la sanitat. Segons Ximo Puig, en la seua opinió, “estan fent un gran esforç i s’estan deixant la pell en el seu treball diari”.